Connect with us

DIVIZIA A1

România a bătut din nou Finlanda şi s-a calificat la Europene, după 23 de ani!


Naţionala de volei masculin a reuşit o mare performanţă în preliminarii şi după ce a obţinut trei victorii în primele trei jocuri şi-a asigurat prezenţa la Campionatul European de anul viitor


La Campionatul European de anul viitor numărul participantelor a fost mărit, astfel că din cele şapte grupe preliminare se califică direct câştigătoarele grupelor, dar şi cele mai bune cinci echipe de pe locul secund.  Vor participa 24 de naţionale, iar opt echipe de la Campionatul European din 2017 şi naţionalele ţărilor gazdă – Franţa, Slovenia, Belgia şi Olanda – sunt calificate direct.

Şi România şi-a pus mari speranţe să ajungă la turneul final, iar selecţionata antrenată de Dănuţ Pascu s-a pregătit exemplar pentru jocurile din grupa preliminară.

“Tricolorii” au debutat cu o victorie, scor 3 – 2 în faţa naţionalei din Danemarca, după care miercuri au făcut un meci bun în Finlanda, unde au câştigat tot în cinci seturi, rezultat în urma căruia, România a devenit liderul grupei.

Duminică după-amiază, în Sala Polivalentă din Craiova, naţionala de volei masculin a făcut cel mai bun meci din preliminarii şi a bătut din nou Finlanda. De data aceasta cu 3 – 1, iar victoria de 3 puncte le-a adus “tricolorilor” calificarea la Campionatul European după o pauză de 23 de ani. Această performanţă este şi mai importantă pentru iubitorii voleiului sălăjean, având în vedere că România a avut în lot în aceste preliminarii şi patru jucători de la Volei Municipal Zalău – Andrei Spînu, Cristian Bartha, Rareş Bălean şi Mihai Gheorghiţă.

În ultima etapă din grupa preliminară, România va întâlni Danemarca, pe 9 ianuarie 2019, dar rezultatul final nu mai contează pentru “tricolori”, deoarece au primul loc asigurat.

“Am reuşit o victorie istorică. A fost multă tensiune care s-a simţit şi în tribune, dar am trecut cu brio peste presiunea meciului şi am făcut un joc exact. Băieţii au jucat bine şi în final nu pot decât să-i felicit pentru rezultat şi pentru calificare. Victoria reprezintă un pas important pentru voleiul românesc. După ce am făcut un joc bun şi în Finlanda speram să câştigăm şi la Craiova, dar am fost conştienţi că meciul de la Craiova va fi mai dificil. Nu ştiu dacă jocul a fost foarte spectaculos, dar rezultatul este deosebit. Am jucat bine tactic”, a spus la final selecţionerul Dan Pascu.

România – Finlanda 3 – 1 (24, 22, -20, 21)

Lotul României: Adrian Aciobăniţei  VFB Volleyball Friedrichshafen, Germania), Cristian Bartha, Andrei Spînu, Mihai Gheorghiţă şi Rareş Bălean (toţi la CS Volei Municipal Zalău), Marian Bala, Gabriel Cherbeleaţă, Claudiu Dumitru şi Gabriel Ghionea (toţi la CSM Bucureşti), Laurenţiu Lică, Bogdan Ene şi Răzvan Olteanu (toţi la SCM U Craiova), Liviu Cristudor (CS Arcada Galaţi) şi Vlad Kantor (CS Unirea Dej). Antrenori: Dan Pascu (principal) şi Ovidiu Macarie (secund)

Clasament Grupa A
1. România 3 3 0    7p
2. Finlanda 3 1 2     4p
3. Danemarca 2 0 2 1p

 

 

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1