Connect with us

Sporturi

Liviu Feraru revine la Kemer Camăr


Cunoscutul tehnician, altături de care gruparea din comuna Camăr a cucerit Seria Vest din Liga a V-a, revine pe banca Kemerului, într-un moment dificil al formaţiei rămase descoperite odată cu plecarea în masă a mai multor jucători spre AS Ip


Unul dintre cei mai cunoscuţi antrenori de la noi din judeţ este fără doar şi poate şimleuanul Liviu Feraru sau “Meşterul”, cum este alintat. Tehnicianul a condus ani buni echipa Mobila Şimleu în Divizia C, iar la nivelul fotbalului judeţean a avut rezultate bune pe banca echipei de juniori de la CS Barcău Nuşfalău, precum şi la CS Crasna, echipă alături de care a jucat chiar finala Cupei României, în 2015.

Retras din activitate de câţiva ani, dorul de fotbal nu l-a mai lăsat pe tehnicianul de 64 de ani să stea departe de “dreptunghiul verde”, astfel că în această vară, Liviu Feraru a preluat juniorii echipei bihorene, Voinţa Suplacu de Barcău, acolo unde a ajuns datorită lui Szekrenyes Laszlo, un fost elev de-al său de la Mobila Şimleu, care este profesor de sport la şcoala din Suplacu de Barcău de aproximativ 10 ani.

Ca şi performanţe, trebuie să menţionăm şi faptul că, cu “Meşterul” pe bancă, Kemer Camăr reuşea să câştige în premieră Seria Vest din Liga a V-a, în anul 2011. Însă, de la plecarea lui Liviu Feraru şi până în prezent, gruparea din comuna Camăr nu a mai reuşit să obţină o performanţă asemănătoare şi în această vară echipa a fost foarte aproape de colaps, după înfiinţarea echipei AS Ip.

Mai exact, Nagy Mihai, conducătorul grupării din Camăr în ultimii ani, a ales să plece la echipa din Ip, echipă la care a transferat peste 20 de jucători de la Kemer Camăr. Astfel, rămasă cu aproximativ 10 jucători legitimaţi, dar care nu au prea evoluat în ultimii ani, Kemer Camăr a fost aproape de desfiinţare. Totuşi, pentru a nu se ajunge până acolo, Szaboszlai Attila, unul dintre sponsorii echipe, a reuşit să-l convingă pe Liviu Feraru să revină la Kemer Camăr.

“Nu prea mai eram tentat să preiau o echipă de seniori, deoarece sunt un antrenor mai pretenţios şi ţin foarte mult să facem antrenamente, iar la joc fotbaliştii să vină pregătiţi, nu obosiţi de la cluburi. Însă, sunt câţiva oameni pe care nu îi pot refuza, iar unul dintre ei este Szaboszlai Attila, aşa am revenit”, ne-a spus Liviu Feraru.

La revenirea la Camăr, “Meşterul” a găsit doar câţiva jucători din comună, din prima sa perioadă la echipa din Camăr, dar care au evoluat puţin. “Au rămas câţiva din Camăr, care în perioada în care am plecat de acolo au jucat 2 – 3 meciuri, nu a prea fost continuitate”, spune “Meşterul”.

Având un lot numeric şi valoros redus, Liviu Feraru a început să se “mişte” repede pentru a aduce cât mai mulţi jucători la echipă, pentru a putea încropi un lot pentru următorul sezon. Mai mult, “meşterul” a reuşit să-l convingă chiar pe fiul lui, Lucian Feraru să revină pe “dreptunghiul verde”. Feraru Jr. a evoluat la juniorii  celor de la FC Zalău, fiind coleg de generaţie cu jucători precum Vlad Negrean, Florin Kordiş sau Vlad Lung. Alături de Lucian, la Camăr au mai ajuns alţi patru jucători din Nuşfalău.

 “S-au înfiinţat Venus Giurtelec, AS Ip şi e o criză mare de fotbalişti la nivelul judeţului Sălaj, pentru că foarte mulţi joacă două-trei etape şi pleacă la muncă în străinătate şi e o foarte mare problemă. L-am reactivat pe băiatul meu, Lucian, iar alături de el au mai venit patru jucători din Nuşfalău, Kallai Iulian, Kallai Alexandru, Budai Francisc, Varga Alexandru”, spune Liviu Feraru.

Chiar şi aşa, în acest tur de campionat, “Meşterul” e conştient că va fi greu să obţină rezultate notabile, însă va face ajustări din mers, exemplu fiind chiar primul său mandat la Kemer Camăr.

“Au rămas vreo 10 jucători din Camăr, dar doar 2-3 au şi evoluat. Dar, din iarnă, vedem de câţi jucători mai avem nevoie. Ne va fi foarte greu în acest tur de campionat. E complicat, dar o să ieşim cu bine. În 2009 am preluat Camărul, cu o săptămână înainte să înceapă campionatul, doar cu băieţi din Camăr, am făcut doar 2 puncte în tur şi toţi râdeau de noi, deoarece luam goluri de nici nu le puteam ţine minte. Pe urmă, în retur, am adus 5 jucători din alt judeţ şi 6 din Camăr şi am pierdut un singur meci. În următorul campionat am luat locul 1. O să creştem la fel şi o să încerc să fac şi ceva antrenamente atât cu copiii, dar şi cu seniorii. Sunt oameni deosebiţi la Camăr, le place fotbalul, dar au fost duşi în eroare în ultima vreme. O să încercăm să ne mai întâlnim în cursul săptămânii pentru antrenamente tehnico-tactice, pentru că fizice nu avem cu face, mai ales că băieţii lucră majoritatea în construţii. Dar, la acest nivel, dacă ai o organizare bună, câştigi foarte mult din pregătirea fizică. Pentru că degeaba ai pregătire fizică dacă nu eşti organizat, iar jucătorii aleargă precum oile pe păşune”, spune “Meşterul”.

Să spunem că în ciuda faptului că a revenit la Kemer Camăr, Liviu Feraru îşi va continua activitatea şi la grupele de copii şi juniori de la Voinţa Suplacu de Barcău, acolo unde este foarte mulţumit de cum se prezintă copiii

“Voi continua şi la Suplacu de Barcău. Dacă aş fi venit cu două grupe în Sălaj, cel puţin la 2005 – 2006, erau mari probleme ca altcineva să cucerească locul 1. Puteam să mă înscriu la Şumal, dar ne vom înscrie în Bihor. Ne pregătim, vom începe şi meciurile amicale, iar băieţii sunt foarte receptivi”, a încheiat Liviu Feraru.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Sporturi