Connect with us

FOTBAL

Antrenorul Rudolf Stanciu lasă CS Crasna și vine cu mari speranțe la Nușfalău


Rivali anul trecut, Rudolf Stanciu şi Adrian Damian vor conlucra în noul sezon, în care CS Barcău are obiective îndrăzneţe. “Dacă totul decurge normal, din iarnă am putea face o colaborare cu Academia din Miercurea Ciuc, iar din toamna anului viitor ne-am putea înscrie în Campionatul Naţional de juniori republicani”, a precizat Stanciu


În sezonul trecut, în campionatul de juniori din Liga a IV-a, pentru supremaţie s-au bătut CS Barcău Nuşfalău şi CS Crasna.

Etape la rând, cele două formaţii au mers cap la cap, dar formaţia pregătită de Adrian Damian s-a distanţat decisiv şi CS Barcău a cucerit al noulea titlu judeţean în ultimii 11 ani!

La faza interjudeţeană, Nuşfalăul a trecut de Voinţa Cetate (campioana judeţului Bistriţa-Năsăud) şi a ajuns la faza zonală de la Carei, unde s-a clasat pe locul 4, deşi a avut şi prestaţii bune.

Pe Valea Barcăului se doreşte mai mult de atât, cu atât mai mult cu clubul beneficiează de condiţii foarte bune, iar autorităţile locale şi agenţii economici din zonă susţin financiar şi material activitatea fotbalistică.

Ca urmare, în această vară, conducerea de la CS Barcău a ajuns la un acord cu Rudolf Stanciu, astfel că antrenorul echipei de juniori de la CS Crasna va colabora din această vară cu formaţia condusă de Adi Damian. Rudolf  Stanciu nu a venit la Nuşfalău cu mâna goală, el fiind urmat de mai mulţi jucători.

“Mi s-a propus să merg la Nuşfalău şi a acceptat, în ideea de a face o figură frumoasă şi la fazele superioare. Vrem să ajungem la turneul final, vrem să fim între primele patru echipe din ţară. Mi-a plăcut ideea şi trebuie să ne unim. Dacă totul decurge normal, din iarnă am putea face o colaborare cu Academia FK CsikSzereda în Miercurea Ciuc, iar din toamna anului viitor ne-am putea înscrie în Campionatul Naţional de juniori republicani”, ne-a declarat Rudolf Stanciu.

Cuvinte frumose, care chiar putea putea fi transformate în fapte, deoarece tradiţia clubului de pe Valea Barcăului şi dragostea faţă de “sportul rege” din zonă îndeamnă la performanţă!

Aşadar, dacă în Sălaj deţine supremaţia  în ultimul deceniu, CS Barcău trebuie să ridice ştacheta şi să depăşească un nivel superior.

Dacă Liga a III-a e destul de departe de Nuşfalău, participarea în competiţiile de juniori republicani ar putea fi o variantă optimă, iar dacă o colaborare cu Academia din Miercurea Ciuc chiar ar putea fi foarte benefică.

Vă reamintim că, prin Programul „Academia de argint“, statul maghiar acordă sume importante de bani unor grupări de pe teritoriul românesc, în special din Secuime, dar astfel ar putea beneficia de susţinere financiară şi Nuşfalăul!

Mai multe pe acest subiect în ziarul Sportul Sălăjean de miercuri, 22 august.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL