Connect with us

Ştiri din Sălaj

Un şofer de 75 de ani a accidentat un om pe trecerea de pieteni şi s-a făcut nevăzut!


Evenimentul s-a petrecut marţi seara pe bulevardul Mihai Viteazul din Zalău, când un autoturism a izbit o persoană care traversa strada prin loc marcat şi semnalizat corespunzător. Conducătorul auto a părăsit locul faptei, dar a fost identificat de poliţiştii şi “bunicuţul” riscă acum dosar penal


Nu mai puţin de 20 de circulație în care autorii au părăsit locul faptei fără încuviințarea Poliției sau a procurorului au avut loc în Sălaj, doar în anul 2018.

Dintre acestea, şapte accidente de circulaţie au fost grave şi s-au soldat cu un mort, cinci răniţi grav şi unul uşor, dar şi 13 accidente uşoare, soldate cu 13 răniţi.

Conform, poliţiştilor, toţi făptaşii au fost identificați ulterior.

Ultimul eveniment rutier de acest gen s-a produs marţi seara, la ora 22.22, pe bulevardul Mihai Viteazul, din municipiul Zalău, pe sensul de mers Centru-Gară.

“Din primele cercetări efectuate de poliţişti s-a stabilit că un bărbat de 75 de ani, din Zalău, în timp ce conducea autoturismul, pe sectorul de drum menţionat, a acroşat un pieton care traversa strada prin loc marcat şi semnalizat corespunzător.  După producerea evenimentului, conducătorul auto a părăsit locul faptei fără încuviinţarea Poliţiei, fiind identificat la scurt timp. Evenimentul s-a soldat cu rănirea uşoară a pietonului”, se arată într-un comunicat emis de IPJ Sălaj.

Pentru fapta sa, bunicuţul riscă dosar penal, iar poliţiştii continuă cercetările pentru infracţiunile de părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor şi vătămare corporală din culpă, fapte prevăzute de Codul Penal.

 


Indicaţii de la IPJ Sălaj

Nu părăsi locul accidentului! Asumă-ţi răspunderea!

Conform art. 338, din Codul Penal, părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului implicat într-un accident de circulaţie constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

Nu constituie infracţiune părăsirea locului accidentului atunci când în urma accidentului s-au produs doar pagube materiale;
conducătorul vehiculului, în lipsa altor mijloace de transport, transportă el însuşi persoanele rănite la cea mai apropiată unitate sanitară, dacă se înapoiază imediat la locul accidentului; conducătorul autovehiculului cu regim de circulaţie prioritară anunţă de îndată poliţia, iar după terminarea misiunii se prezintă la sediul unităţii de poliţie, sau când victima părăseşte locul faptei, iar conducătorul de vehicul anunţă imediat evenimentul la cea mai apropiată unitate de poliţie.


 

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj