Connect with us

Sporturi

Alexandru Puiu, surpriza plăcută a Cupei ”West Co”


Într-o competiție în care toată lumea se aștepta să părăsească întrecerea chiar după disputarea primului joc, sportivul legitimat la Palatal Copiilor din Zalău a ignorat toate calculele hârtiei și a reușit să câștige întrecerea de tenis de la poalele Meseşului, după patru victorii. Tot pe locul 1 s-a întâmplat şi şimleaunca Mara Geiger, la categoria 14 ani


Terenurile de tenis din incinta Bazei Sportive a Primăriei Municipiului situate pe bulevardul Mihai Viteazul din Zalău au găzduit în perioada 10 – 13 august Cupa “Westco Sălaj – Zalău”.

Întrecerea s-a adresat la patru categorii de vârstă: 10, 12, 14 şi 16 ani, iar la start s-au aliniat sportivi din judeţul nostru, din judeţele învecinate, dar şi din Buzău sau Timiş.

Organizată de ”Sergiu Carp” Tennis Club în parteneriat cu Primăria Zalău şi evident cu ajutorul sponsorului West Co Impex SRL, competiţia s-a bucurat de meciuri interesante şi rezultate spectaculoase, dar din păcate la unele categorii numărul participanţilor a fost destul de redus, semn că este din ce în ce mai greu pentru părinţi să-şi susţină din propriul buzunar odrasele pentru a participa la competiţii.

La categoria 10 ani fete s-au aliniat 6 sportive, iar singura reprezentantă a judeţului a fost Giulia Denisa Lang de la CSM Zalău, cea care s-a clasat pe locul 4. La aceaşi categorie de vârstă, dar în competiţia băieţilor, pentru trofeul pus în joc s-au duelat 5 sportivi. Câştigătorul categoriei a fost singurul concurent din afara judeţului nostru, Cristian Chiciudean (CS Winners TC Cluj), urmat în clasament de Ştefan Boroeanu (ACS Tennis PRO Zalău), Mihai Nicoară (ACS Tennis PRO Zalău), Andrei Ciortea Suciu (ACS ”Sergiu Carp” TC) şi Vlad Cojocaru (ACS Tennis PRO).

La categoria de vârstă 12 ani – fete, sălăjencele nu au reuşit să prindă podiumul. Cea mai bună clasare a aparţinut sportivei Ana Elena Carp (CSM Zalău) – locul 4,  iar Daniela Cherecheş (ACS ”Sergiu Carp” TC) s-a clasat doar pe locul 7.

Rezultatele cele mai spectaculoase şi interesante s-au înregistrat la categoria de vârstă 12 ani băieţi, categorie la care s-au aliniat şi cei mai mulţi concurenţi. După meciurile de calificare, Arthur Forro şi Bogdan Stephanov, ambii de la ACS Tennis PRO Zalău, au părăsit competiţia, iar pentru partea a doua a competiţiei care s-a desfăşurat după sistemul ”tablă de sah” (fiecare cu fiecare).

Spre satisfacţia antrenorului Mihai Anca de la Palatul Copiilor Zalău, dar şi a părinţilor săi, zălăuanul Alexandru Puiu avea să devină câştigătorul competiţiei, deşi nimeni nu-i dădea nicio şansă să ajungă în partea a doua a concursului. Sigur pe el şi dornic de afirmare, Alex a evoluat fără frică în meciul din calificări contra favoritului numărul 1, Cristian Leontidis (CS Metalul Salonta) şi a trecut de bihorean în două seturi (6:4, 6:2).

Ajuns pe table de şah, primii 4, Alexandru a avut parte de încă trei jocuri. Ocolit de noroc, în primul joc disputat în partea a doua a competiţiei adversarul zălăuanului nostru a fost favoritul numărul 2 al întrecerii, Mihai Roşu Mareş (Grand Slam Bistriţa). După un prim set  câştigat cu 6:4, în actul al doilea elevul lui Mihai Anca s-a dezlănţuit şi a încheiat partida câştigând setul cu un sec 6:1! După două jocuri disputate în faţa principalilor favoriţi la câştigarea trofeului oboseala a început să-şi spună cuvântul, dar dorinţa de victorie nu l-a părăsit pe zălăuan.

Jocul cu numărul de pe table de şah avea să fie cel mai greu pentru sportivul din Sălaj, dar şi singurul care s-a încheiat în trei seturi. Thomas Turner (CS Sănătatea Ergolemn Satu Mare) a reuşit să-l pună în mare dificultate pe Alexandru. După un prim set care prevedea o victorie lejeră a sportivului de la Palatul Copiilor Zalău, scor 6:2, în setul secund lucrurile s-au complicat şi sătmăreanul a egalat situaţia pe seturi după ce a câştigat actul secund cu 6:7 (5). Încurajat de pe margine de părinţi şi colegi, Alex a reuşit să se concentreze mult mai bine în setul decisiv şi în final a câştigat partida după ce s-a impus cu în setul 3 cu scorul de 6:3.

În ultimul joc al turneului, programat luni, adversarul sălăjeanului a fost Kopanyi Harris (CS Metalul Salonta). Chiar dacă a acuzat anumite probleme de sănătate, Alex nu a renunţat la luptă şi a reuşit să-şi păstreze linia de victorii şi după ultima partidă pe care a câştigat-o în două seturi: 6:4, 6:4.

Vizibil emoţionat de primul succes obţinut în oraşul natal, Alex a dorit să mulţumească la finalul competiţiei celor care îi sunt alături.

”Nu am prea multe de spus. Vreau doar să mulţumesc antrenorului meu, prof. Mihai Anca, tuturor colegilor şi partenerilor mei de antrenament mai mari care mă ajută şi mă suportă zilnic şi nu în ultimul rând părinţilor care fac eforturi să mă susţină în activitatea pe care o desfăşor”, a declarat Alexandru Puiu pentru Sportul Sălăjean.

Chiar dacă la categoria 14 ani  – fete, numărul de participante a fost de doar 4 sportive, au rezultat câteva jocuri atractive, iar la final clasamentul a arătat astfel: Mara Teodora Geiger (CS PRO Tennis Şimleu Silvaniei) – locul 1, But Cezara (CSM Zalău)  – locul 2, Maya Cherecheş (CSM Oradea) – locul 3 şi Bianca Ilieş (Palatul Copiilor Zalău) – locul 4.

 

Din păcate, la categoriile de vârstă 14 ani băieţi şi 16 ani fete nu s-au înscrişi suficienţi concurenţi pentru ca întrecerea să se poată desfăşura, iar la categoria 16 ani masculin, singurul reprezentant al judeţului Sălaj intrat în competiţie, Rudolf Iosef Kovacs de la CSM Zalău s-a clasat pe locul 4.

 

Mai multe, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri din 15 august.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Sporturi