Connect with us

MINIFOTBAL

România e invincibilă la Euro. A bătut și Spania și e pe primul loc în grupă


Reprezentativa țării noastre de minifotbal este pe cai mari la Campionatul European din Ucraina, acolo unde a câștigat toate cele patru partide din faza grupelor, ultima victimă fiind Spania.  Astfel, România este singura formaţie din competiţie cu punctaj maxim! Clasaţi pe locul 1 în Grupa B, “tricolorii” vor întâlni Muntenegru în sferturile de finală, într-un joc programat azi, de la ora 18.45 în direct la Sport.ro


La minifotbal, România este mare! Naționala regină a Europei în 6 ediții din 8 disputate până în prezent, a câștigat și ultimul joc din Grupa B a Campionatului European din Ucraina, 1-0 cu Spania. Tricolorii merg în sferturile de finală cu maxim de puncte, fiind singurii de la EURO care reușesc această performanță. Vineri de la ora 18:45, jucăm cu Muntenegru pentru un loc în semifinalele competiției.

La fotbal este greu să ne imaginăm calificarea dintr-o grupă cu Spania și Anglia, dar la minifotbal noi suntem favoriții hârtiei. Favoriți care și-au confirmat acest statut în grupa B a Europeanului din Ucraina. Ai noștri au plecat perfect, 2-0 cu Austria, au continuat la fel cu Anglia, 4-2, și cu Israel, 2-0, iar joi seara și-au asigurat câștigarea grupei după 1-0 cu Spania.

Meciul cu ibericii era unul în care ambele echipe aveau nevoie de o remiză pentru a-și atinge obiectivul. România, să câștige grupa, Spania să se califice în sferturi. Dar, România nu joacă la egal, România joacă să câștige în fața oricărui adversar. Tradiția ne obligă, cele 6 steluțe din piept au venit urmând această mentalitate. Mesajul staff-ului tehnic și al conducerii a fost clar, jucăm la victorie, jucăm să demonstrăm cine suntem.

Partida s-a jucat pe contre, fiind una animată, cu faze la ambele porți. România a controlat ostilitățile, încurajată din tribune, pe lângă galeria obișnuită formată din suporteri care au făcut deplasarea cu echipa, și de componenții echipei Angliei. Băieții din Albion așteptau o victorie a tricolorilor pentru a se califica în dauna Spaniei. Golul a venit în cele din urmă în minutul 25, atunci când Sebastian Vasile a inventat o bijuterie, reluare cu călcâiul care i-a lăsat fără replică pe portarul și fundașii adverși. Spania a luptat să revină, dar scenariul din 2016 din Ungaria, când ne-au egalat în minutul 5 de prelungiri și s-au calificat alături de noi din grupă, nu s-a mai repetat. Ibericii au avut o singură șansă mare de egalare, dar mingea a lovit bara dintr-un unghi destul de dificil.

Tricolorii au fost aplaudați la scenă deschisă la final, fiind singura echipă calificată în sferturi cu maxim de puncte, 12. Englezii au așteptat ca ai noștri să părăsească terenul, le-au mulțumit și i-au aplaudat pentru fair-play-ul de care au dat dovadă. La un turneu final de Campionat European, România a învins Spania și a calificat Anglia mai departe…

Am simțit aseară că am câștigat respectul tuturor. Fotbalistic îl aveam deja, acum îl avem din toate punctele de vedere pentru că am jucat numai la victorie, fără să ne intereseze alte calcule.

Mai mult, faptul că am câștigat Grupa B, ne-a adus un adversar dificil în sferturi. Poate, adversarul pe care ni-l doream cel mai puțin din Grupa A. Muntenegru a pierdut clar cu Ucraina, scor 0-5, astfel că vom juca împotriva lor. Țara gazdă, Ucraina, a câștigat Grupa A, grație rezultatului direct și va juca împotriva Angliei în sferturi.

În Grupa C, favoritele Bosnia și Kazakhstan au remizat în meci direct și s-au calificat ambele în sferturi.

Grupa D a fost cea mai încinsă. Serbia a trecut de Azerbaidjan, așa că Ungaria și Cehia au fost nevoite să se lupte în meci direct pentru celălalt loc calificant. A rezultat un meci superb, disputat până la ultima picătură de energie. Campioana mondială, Cehia, a revenit de două ori pe tabelă, la 1-1 și 2-2, ultimul gol cu 2 minute înainte de final. Remiza a fost suficientă să-i califice pe cehi și să-i trimită pe maghiari acasă. Bronzul de la Europeanul de anul trecut a fost deja eliminată, fiind prima surpriză mare a competiției de la Kiev.

 


România – Spania 1 – 0 (0 – 0)

A marcat: Sebastian Vasile (min. 25)
România: Amarinei – Popa, Radu, S. Vasile, Burciu, Vincene, Tănase, C. Vlad, Paulevici, Stelea, Chirică, Stupu și Nemițanu. Rezerve: Matache și Alecu
Antrenor: Marius Mitu Antrenor secund: Mihai Mihalache
Manager: Dan Ștefan Cojocaru
Preşedinte: Ioan Onicaş


 

Clasament final grupa B:

1. România 12 puncte
2. Anglia 7 puncte (10-7)
3. Spania 7 puncte (8-5)
4. Israel 3 puncte
5. Austria 0 puncte

Programul din sferturile de finală (17 august):

Ora 18:45 România – Muntenegru
Ora 20:00 Ucraina – Anglia
Ora 21:15 Bosnia – Cehia
Ora 22:30 Serbia – Kazakhstan

 

Sursa: http: www.campionateminifotbal.ro

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in MINIFOTBAL