Connect with us

ATLETISM

Performanţe sub aşteptări la Campionatul European de Atletism


Paula Todoran şi Robert Parge – sportivii sălăjeni prezenți la Europenele de seniori de la Berlin nu au reușit să înregistreze performanțe notabile, dar rămân cei mai buni sportivi ai Sălajului în rândul sporturilor olimpice


Cea mai importantă competiţie atletică a anului pentru sportivii practicanţi de atletism s-a încheiat duminică cu probele de ştafete, ultima zi a competiţiei a debutat cu cursa feminină de maraton unde printre concurente s-a aflat şi zălăuanca Paula Claudia Todoran de la Clubul Sportiv Municipal Zalău, antrenor Mirel Seişanu.

Din păcate pentru sportiva originară din localitatea Românaşi, ziua de concurs nu a fost tocmai strălucită pentru ea şi la finalul cursei de 42 de kilometri şi 195 de metri s-a clasat doar pe locul 42 cu o performanţă de 2 ore, 47 de minute şi 58 de secunde.

Prima poziţie a clasamentului în cursa de maraton a fost obţinută de Volha Mazuronak din Belarus (2:26’22’’), secondată de Clémence Calvin din Franţa (2:26’28’’) şi Evá Vrabcová Nývltová din Cehia (2:26’31’’ – nou record naţional).

Din păcate, nici talentatul sprinter zălăuan Robert Parge nu a reuşit să strălucească aşa cum ar fi dorit el la Berlin. După o cursă bună în seria de calificări la 400 de metri plat, Robert a terminat cursa pe locul 2 în serie, cu un rezultat de 45 de secunde şi 99 de sutimi şi s-a calificat în semifinala probei.

Din păcate, în semifinale, dezavantajat şi de culoarul pe care a fost repartizat, 1, Robert nu a reuşit cea mai bună cursă şi a ratat calificarea în ultimul act al competiţiei, iar corectarea recordului naţional de tineret în cadrul unui Campionat European a fost amânată pentru anul viitor când Robert cu siguranţă va fi prezent la europenele de tineret (sportivi sub 23 de ani).

Visul prezenţei într-o finală de Campionat European de seniori nu s-a concretizat pentru Robert Parge nici în cadrul ştafetei de 4 x 400 metri băieţi, probă în care ştafeta masculină a României formată din Radu Cristian, Cosmin Trofin, David Iustin Năstase şi Robert Parge s-a clasat doar pe locul 14.

”Nu sunt prea mulţumit de rezultatele obţinute la ediţia din acest an a campionatelor Europene. Din păcate nu am reuşit să mă ridic în ziua concursului la nivelul pregătirii pe care o am. Sunt departe de ceea ce pot. Mai am de mâncat şi de muncit pentru a ajunge acolo sus. Cred că sunt capabil de performanţe mult mai bune şi sper ca în viitorul sezon să vină şi mult aşteptata finală europeană!” a afirmat Parge.

Dacă pentru Robert Parge competiţiile oficiale din 2018 s-au încheiat, pentru Paula Todoran calendarul rămâne deschis şi sportiva mai poate fi prezentă la două campionate naţionale, cel de maraton programat în data de 14 octombrie şi cel de cros din data de 20 octombrie, dar foarte probabil, având în vedere perioada scurtă dintre cele două competiţii, sportiva va spune pas cel puţin uneia dintre ele.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ATLETISM