Connect with us

FOTBAL

SPECIAL. Flore Pop, specialistul trofeelor din fotbalul şi minifotbalul sălăjean


În doar cinci ani de zile de când este activ în fenomen, la Dia Guard Divino şi la Unirea Mirşid, Flore are în palmares trei titluri de campion cu echipa de la minifotbal, dar şi două campionate câştigate în Liga a IV-a cu Unirea Mişrid. Florin Pop a mai fost părtaş la câştigarea unor trofee importante în fotbal, dar şi la minifotbal, iar de două ori a ajuns până în fazele finale ale turneelor de minifotbal dovedind încă o dată ca este un bun manager şi delegat la echipele la care activează


Dacă urmăreşti şi eşti aproape de fotbalul “mic” din Sălaj, dar şi de minifotbal, nu ai cum să nu fi auzit de Florin Pop (n. 09.12.1987), cel care de câţiva ani s-a dovedit a fi un bun manager şi un bun conducător la echipele la care activează, fie că vorbim de Unirea Mirşid sau Dia Guard Divino.

Asta în condiţiile în care “Flore” a avut inclinaţii sportive total diferite în timpul copilăriei, când a practicat cu destul succes Karate Kyokushin la CS Vidalis Zalău.

“De la vreo 16 ani până la 24 de ani am practicat acest sport. Am fost de două ori vicecampion naţional, iar de alte trei ori am fost pe locul al treilea. Tot un loc trei am mai obţinut şi cu echipa, dar odată ne-am clasat şi pe prima poziţie”, îşi aduce aminte Flore Pop.

Prima legitimare la Dumbrava Gîlgău

Deşi la început nu părea să aibă nimic în comun cu “sportul rege” şi cu minifotbalul, Flore Pop a început să fie tot mai atras de acest fenomen şi chiar a fost legitimat în anul 2010 la Dumbrava Gîgău. În acea vreme, el era bodyguard la discoteca din Chechiş deţinut de Aurel Pintican, astfel că managerul de la Dumbrava a ţinut să îl legitimeze la echipă. Flore a evoluat însă sporadic la formaţia din Gîlgău Almaşului.

“Recunosc că în vremea respectivă nu eram eu la nivelul jucătorilor de la Gîlgău, însă am apucat să intru în câteva meciuri şi a început să îmi placă fotbalul”, a spus Florin Pop.

După doar câteva luni, Flore a fost anunţat că nu mai este nevoie de el la Dumbrava. “Atunci mi s-a spus că sunt slab pentru echipă, dar nu uit nici acum că i-am transmis lui Aurel Pintican că va veni momentul când va avea nevoie el de mine”, îşi aminteşte Flore.

Ascensiunea campioanei Unirea Mirşid a început cu Flore Pop lângă echipă

Dacă aventura la Dumbrava Gîlgău a fost de scurtă durată, pentru Flore Pop a urmat o altă etapă fotbalistică, începută în anul 2012, odată cu înfiinţarea Unirii Mirşid.

“Vasile Jula m-a pus în temă cu Marius Cozma şi am fost chemat să fac parte din lotul Unirii Mirşid. Am început să mă implic şi eu la echipă şi am reuşit să conving câţiva jucători importanţi să vină la Mirşid deşi noi eram atunci în Liga a V-a. În pauza de iarnă a venit Ciprian Pavel, Ionuţ Jeler, Mihai Gaidoş, dar şi Florin Kordiş. Am câştigat campionatul la pas şi ţin minte că în retur am făcut doar un egal, la Letca”, a

spus liderul echipei.

Tot printr-o implicare a lui Flore, Unirea Mirşid a reuşit în anul 2013 să cucerească şi Cupa AJF Sălaj, fiind prima echipă din Liga a V-a care reuşeşte o astfel de performanţă.

Încă de la primul sezon în Liga a IV-a, Unirea Mirşid s-a clasat pe locul 3, apoi în stagiunea 2014 – 2015 a terminat campionatul pe locul 5. Sezonul 2015 – 2016 a fost primul în care Unirea a devenit campioana Sălajului.

“Înainte de acel campionat am reuşit să facem un transfer foarte bun, este vorba de Toth Karoly. Chiar dacă am terminat turul la câteva puncte de Barcău Nuşfalău, în retur am reuşit să avem un parcurs excelent şi să devenim campioni. Au contat foarte mult transferurile pe care le-am făcut în iarnă, când i-am adus pe Mihai Bode, Maior Istvan şi Marcel Petcu, toţi de la Luceafărul Bălan”, a precizat liderul echipei din Mirşid.

Flore Pop: “Când am plecat de la Gîlgău le-am spus celor de acolo că voi ieşi campion mai repede ca ei. S-a adeverit acest lucru, în 2016!”

Un aport important la câştigarea campionatului de către Unirea Mirşid l-a avut Flore Pop, pentru care titlul judeţean a însemnat o mare satisfacţie.

“Munca mea a început să fie răsplătită şi m-am bucurat enorm, mai ales că atunci când am plecat de la Dumbrava Gîlgău le-am spus celor de acolo că voi ieşi campion mai repede ca şi ei. S-a adeverit acest lucru. Bineînţeles, în vara anului 2016, domnul Aurel Pintican, împreună cu Marius Paşca, m-au dorit la echipă ca şi manager. Erau discuţii ca să plec la Dumbrava cu mai mulţi jucători de la Mirşid. Am stat pe gânduri, dar nu am dat curs ofertei şi am decis să continui la Unirea”, a precizat Pop.

Un sezon mai târziu, Dumbrava avea să devină campioana Sălajului, după ce a câştigat tocmai în ultima etapă la Mirşid. “Atunci noi am avut probleme mari de lot pe final de retur. Chiar dacă am ratat titlul în 2017, eu nu am considerat ca fiind un eşec. Ei au avut mai multă şansă”, este de părere Flore.

Al doilea titlu pentru formaţia condusă de Călin Bereschi a fost obţinut în vara acestui an, pe banca tehnică cu Mihai Bode, dar şi cu o nouă implicare a lui Flore Pop.

“Noul antrenor a venit cu un suflu nou. Am avut un parcurs bun şi 17 etape am fost neînvinşi. A fost acea perioadă nefastă când în patru zile am pierdut două jocuri, dar până la urmă am terminat din nou pe primul loc. Trebuie să recunoaştem că de data aceasta am avut puţină şansă”, a adăugat Florin Pop.

“Era greu pentru orice echipă din Sălaj să facă faţă la meciurile de baraj”

După ce în 2016 a pierdut cu 1 – 0 şpi 7 – 0 cele două jocuri de baraj cu Viitorul Ulmeni, în această vară, campioana Sălajului a fost învinsă tot la scor de către Sticla Arieşul Turda (0 – 6 în tur şi 2 – 4 în retur).

“Probabil puteam mai mult în acel baraj cu echipa din Ulmeni. Am pierdut greu primul meci, dar la retur ne-au lipsit cinci titulari. A fost greu cu improvizaţii în lot să facem faţă. În această vară, Sticla Arieşul Turda a fost mult mai bună şi era greu pentru orice echipă din Sălaj să facă faţă. Poate în retur puteam spera la un egal, având în vedere că am jucat mai bine şi am avut ocazii”, este de părere Florin Pop, pentru care prima opţiune rămâne tot Unirea Mirşid în această vară.

“Încă nu am discutat cu cei din conducere, dar prima opţiune rămâne tot Unirea Mirşid, chiar dacă am mai primit câteva propuneri. În fiecare vară primesc telefoane de la o echipă sau alta unde să mă duc cu tot cu jucătorii mei, însă nu le-am luat în calcul”, a precizat Flore.

“Dacă aş fi dorit la Zalău aş veni cu mare drag să formăm o echipă pentru promovare. Oriunde voi fi, voi lucra doar cu oameni care ştiu fotbal” 

De mai bine de un an, Sălajul a rămas fără echipă în ligile superioare, după ce FC Zalău s-a desfiinţat. Acest aspect îi deranjează pe iubitorii fotbalului sălăjean, dar mai ales pe omul de fotbal – Flore Pop, care ar fi dispus să vină în oraşul de sub Meseş şi să formeze o echipă pentru promovare.

“Ar trebui făcut un proiect serios care să fie prezentat domnului primar Ionel Ciunt. Este dureros ca Zalăul să nu aibă o echipă de Liga a III-a, dar nici măcar de Liga a IV-a. Nu sunt eu în măsură să vorbesc de Sporting Zalău, dar părerea mea că această echipă trebuie să aibe alături oameni care ştiu fotbal, dacă vrea să ajungă mai sus. Efectiv, de o echipă de fotbal trebuie să se ocupe oameni care ştiu fotbal şi astfel de oameni există în Zalău. Dacă aş fi dorit la Zalău aş veni cu mare drag să formăm o echipă pentru promovare. Dar, oriunde voi fi, voi lucra doar cu oameni care ştiu fotbal”, este de părere Flore.

Zece trofee în fotbalul sălăjean!

De când este în fotbalul sălăjean, Flore Pop şi-a trecut în palmares nu mai puţin de zece trofee, într-un timp relativ scurt de 5 ani. Primul trofeu a fost după câştigarea Seriei Est din Liga a V-a, în anul 2013, tot în acel an, reuşind să obţină şi Cupa AJF cu Unirea Mirşid.  Această competiţie a mai fost câştigată în anii 2015 şi 2018, iar – la Cupa Primăverii, echipa condusă de Flore Pop a triumfat de două ori, în 2017 şi 2018.

Flore Pop a fost campion judeţean în 2016 şi 2018, iar faza judeţeană a Cupei României şi-a trecut-o în palmares în 2016. “La toate trofeele câştigate a fost în spate multă muncă, seriozitate din partea jucătorilor şi implicare din partea persoanelor aflate în conducere”, a precizat conducătorul.

Să spunem că cel de-al zeceal trofeu a fost cucerit chiar sâmbăta trecută, când Unirea Mirşid a surclasat Rapid Jibou în Supercupa Sălajului, câştigând acest trofeu în premieră.

De la simplu spectator la minifotbal, la triplu campion al Sălajului!

Prima dată când Florin Pop şi-a făcut apariţia la Bazele Sportive ONIX din Zalău a fost ca şi simplu spectator, la meciurile jucate de Golden Gate. “Am fost chemat de câţiva prieteni să văd meciurile celor de la Golden Gate. Chiar mi-a plăcut, mai ales că am văzut şi o echipă bună, cu jucători valoroşi. Am fost tot mai tare atras de acest sport şi am asistat la derby-uri tari în campionat. Atunci am decis că pot să formez o echipă la minifotbal în care să joace prietenii mei”, ne-a informat Flore Pop.

Prima dată, acesta a fost în lotul celor de la Cipricom, dar la scurt timp el şi-a format o echipă în Liga 3, care a început cu denumirea de Dia Guard. “Ţin minte că cu Dia Guard Black Ball am participat la Cupa Crăciunului, pe care am şi câştigat-o. Acela a fost primul trofeu pe care l-am obţinut. Tot în sezonul 2013 – 2014 am reuşit să ne clasăm pe primul loc în Liga 3 în faţa celor de la Tractorul Nuşfalău. A fost un campionat perfect pentru noi, deoarece nu am pierdut niciun meci”, îşi aminteşte interlocutorul nostru.

Deşi era la primul sezon, Dia Guard a câştigat în acel an şi faza judeţeană a Cupei României, deşi era o echipă de Liga 3. În finală, formaţia lui Flore Pop avea să treacă de Fan Courier şi mai apoi să participe la turneul final pe ţară.

Un sezon mai târziu, după ce Cipricom s-a retras din campionat, Dia Guard a făcut pasul în Liga 1, dar şi-a format şi o grupare satelit în liga secundă. Deşi se afla la prima participare în primul eşalon, Dia Guard Divino s-a clasat pe locul 3 în stagiunea 2014 – 2015, dar a reuşit  să câştige din nou Cupa.

“Cam din acest sezon a început dominarea noastră la minifotbal. Am  luat Cupa Crăciunului din nou la acea ediţie, cu echipa secundă am câştigat Liga 2, iar cu prima echipă ne-am clasat pe locul 3 în Liga 1”, îşi aduce aminte Flore.

Din stagiunea 2015 – 2016, Dia Guard Divino se încoronează “regina” Sălajului la minifotbal, fiind prima echipă din judeţul nostru care câştigă de trei ori la rând campionatul. Un mare aport la aceste performanţe a avut Flore Pop, cel care în fiecare an a convins jucători de valoare să vină şi să evolueze pentru echipa sa. “Nu pot decât să mă declar mulţumit de aceste performanţe. Meritul meu nu este în totalitate, fiindcă băieţii au fost cei care au muncit pe teren”, a spus Flore Pop.

“Multă lume spune că jucătorii vin la Dia Guard Divino de frica mea, însă reuşesc să-i conving fiindcă avem o echipă bună ce face performanţă”

Pe lângă cele trei titluri de campioană, Dia Guard Divino a reuşit în ultimii trei ani să fie de fiecare dată pe podium la Campionatul Regional. În acest an a jucat finala la Arad tocmai cu Autovip, în faţa căreia a pierdut deşi în Sălaj a câştigat în ultimul sezon de fiecare dată în faţa şimleuanilor.

“Sincer, am un mic regret că am pierdut finala de la Arad, după ce în campionatul din Sălaj i-am bătut în ultimul an de fiecare dată. În finala de la Arad, noi nu am contat pe Toth Karoly, iar Raul Stanciu şi Andrei Bene au avut probleme medicale. Nu am putut conta în finală pe Florin Kordiş şi Claudiu Băican, care au avut meci în Liga a V-a cu Sporting Zalău. I-am lăsat să vină la Zalău mai repede, fiindcă aşa ne-a fost înţelegerea, iar mie îmi place să mă ţin de cuvânt. Autovip nu a fost mai bună decât noi, dar a profitat de problemele noastre”, este de părere Florin Pop, cel care ne-a dezvăluit şi secretul prin care reuşeşte să convingă jucători valoroşi să vină la Dia Guard Divino sau la echipa de fotbal Unirea Mirşid. “Multă lume spune că jucătorii vin la Dia Guard Divino de frica mea, însă nu este adevărat. Reuşesc să-i conving, fiindcă avem o echipă bună ce face performanţă”, a adăugat multiplul campion.

“Faptul că la turneul final de la Alba Iulia am câştigat grupa din care a făcut parte şi campioana, a însemnat mai mult decât locul 4 de anul trecut”

Pentru a treia oară la rând, Dia Guard Divino a fost prezentă la Campionatul Naţional. Dacă în 2016, la Deva, nu a depăşit faza grupelor, în 2017, la Bacău s-a clasat pe locul 4. Performanţa nu s-a mai repetat şi în 2018, la Alba Iulia, dar Dia Guard Divino a reuşit să câştige grupa din care a făcut parte şi campioana en-titre. Aventura zălăuanilor s-a oprit în sferturi, unde au fost eliminaţi de Borussia Hermannstadt.

“Locul 4 obţinut anul trecut a însemnat o mare performanţă pentru noi. S-a muncit din toate punctele de vedere. Băieţii au fost extraordinari, au pus suflet şi am format o echipă în adevăratul sens al cuvântului, chiar şi în afara terenului. În cele 50 de minute cât durează meciul, toţi îşi văd de treabă în teren. La final, stăm la o bere şi la o poveste. Am sperat la un loc fruntaş şi la turneul final de la Alba Iulia, dar faptul că am câştigat grupa din care a făcut parte şi campioana, a însemnat mai mult decât locul 4 de anul trecut. Nivelul din Sălaj este ridicat, iar dacă se vrea se poate obţine performanţă. Am câştigat cu o echipă profesionistă, a cărui jucători sunt plătiţi. Noi facem totul de plăcere. Este o satisfacţie imensă şi îmi dă speranţe că se poate obţine chiar mai mult decât locul 4. Eu vreau să-i felicit pe jucători pentru tot ce au reuşit în acest sezon. Le mulţumesc sponsorilor şi conducătorilor, care fac tot posibilul să avem ce ne trebuie la echipă”, a ţinut să precizeze Flore Pop, pentru care victoria de la Alba Iulia contra celor de la Tanzmannschaft Bucureşti reprezintă cea mai mare satisfacţie din minifotbal. “Am bătut campioana en-titre, care are jucători de Naţională”, a mai adăugat conducătorul.

Sigur, ca şi în orice sport şi în cazul lui Flore Pop au existat şi insuccese, precum cele de la turneul final al Cupei României, cu echipa secundă. “Şi cu echipa secundă am reuşit să câştigăm de trei ori liga secundă, iar în acest an ne-am calificat la turneul final de la Sibiu. A fost cel mai neplăcut moment, iar pe câţiva jucători nu i-am recunoscut, fiindcă au evoluat foarte slab. Şi la turneul final de la Deva din 2016 au fost momente neplăcute, fiindcă atunci chiar am avut o echipă foarte bună, dar nu am ieşit din grupe, deşi am făcut 5 puncte în primele două jocuri”, a precizat Florin Pop.

Flore Pop dă o mână de ajutor echipei şi din teren: “Chiar am dat goluri şi în Liga 1, iar cel mai frumos gol al meu a fost la un meci între Cipricom şi Sportul Sălăjean”

Funcţia de conducător implică multe alte responsabilităţi, dar – când are ocazia, Flore Pop  mai intră şi pe terenul de joc, unde se mişcă destul de bine. Dacă pentru prima echipă are două goluri marcate în sezonul trecut, la formaţia “satelit” a fost unul dintre cei mai buni macatori, cu 19 reuşite! Conducătorul de la Dia Guard Divino ne-a dezvăluit şi care a fost cel mai frumos gol al său în primul eşalon, pe vremea când evolua la Cipricom.

“Când este nevoie de mine mai intru şi în teren. Nu pot să alerg ca şi alţi colegi sau să joc precum o fac ei, dar mă străduiesc. Probabil mai compensez cu ambiţia şi cu dorinţa mea. Am câteva goluri frumoase, chiar şi din foarfecă, dar cel mai frumos cred că a fost cel marcat la meciul dintre Cipricom şi Sportul Sălăjean. Ştiu că am primit o pasă de vreo 30 de m, am dat mingea peste valorosul fundaş Alin Toma şi am şutat năprasnic în bară, iar mingea a intrat în  poartă. Unii spun că mingea nu a trecut în întregime de linia porţii, dar din moment de arbitrul Marcel Petrean a validat golul înseamnă că a fost valabil. După acel gol al meu, Sportul Sălăjean a ratat titlul”, a precizat conducătorul de la Dia Guard.

17 trofee la minifotbal în 5 ani!

Ca şi delegat, conducător şi jucător, Flore Pop are 17 trofee câştigate în minifotbalul sălăjean, toate cu Dia Guard! Este vorba de trei titluri de campion al Sălajului (2016, 2017, 2018), trei campionate câştigate în Liga 2 (2015, 2016, 2018), un campionat câştigat în Liga 3 (2014), trei Cupe ale României (2014, 2016 şi 2018), Cupa Ursus (2014), Memorialul “Radu Gog” de trei ori (2016, 2017 şi 2018) şi Cupa Crăciunului tot de trei ori (2013, 2014 şi 2015)!

Visează ca într-o zi să câştige cu echipa de minifotbal titlul naţional!

Cu nouă trofee câştigate în fotbalul sălăjean, iar alte 17 competiţii în care s-a impus la minifotbal cu Dia Guard Divino, Flore Pop devine cel mai cunoscut personaj din fenomenul fotbalistic din Sălaj. Acesta are şi alte planuri măreţe pe viitor şi are vise îndrăzneţe.

Vrea într-un viitor apropiat să reuşească o promovare în Liga a III-a cu o echipă de fotbal, iar cu Dia Guard Divino nu renunţă să spere că va câştiga titlul de campioană a României!

“De la an la an, pot spune că am devenit mai bun. Sunt trofee importante pe care le-am câştigat în aceşti cinci ani, dar de fiecare dată îmi doresc mai mult. De multe ori dorinţa face diferenţa. Fotbalul şi minifotbalul sălăjean are potenţial şi voi fi cu adevărat împlinit când voi promova cu o echipă de fotbal la Liga a III-a, iar la minifotbal voi câştiga Campionatul Naţional. Dacă mi-am impus nişte obiective, pentru mine nimic nu este imposibil. În final aş vrea să le mulţumesc sponsorilor de la Dia Guard Divino, este vorba de Ionuţ Dragoş, Ciprian Pop, Florin Sur şi Florin Marian Raţ, pentru susţinerea necondiţionată, dar şi domnului primar de la Mirşid – Călin Bereschi – şi preşedintelui echipei, Cornel Barna. Ei au avut încredere în munca mea şi mi-au dat libertate la echipă”, a încheiat Florin Pop.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL