Connect with us

Editorial

Indolenţă sau ignoranţă faţă de sportul rege al Jocurilor Olimpice?

Una din cele mai aşteptate competiţii sportive ale anului 2018 a debutat luni, la Berlin. La startul întrecerilor se află şi doi sportivii sălăjeni: Paula Claudia Todoran şi Robert Parge. Cei doi sportivi au ajuns la Berlin după ce au reuşit să obţină standardul de participare la această întrecere, standard deloc uşor de atins.

Despre calificarea lor la importanta competiţie presa locală a scris în dese rânduri, dar din păcate sălăjenii noştri, cei care fac să se vorbească de Zalău şi Sălaj nu prea sunt băgaţi în seamă de autorităţi.

Recent au fost Zilele Zalăului dar nu am auzit ca unul din cei doi sportivi să fie invitaţi la deschiderea oficială şi felicitaţi de către autorităţi pentru calificarea la europene.

Din păcate, aleşii locali şi judeţeni ignoră aproape în totalitate această ramură sportivă olimpică, ramură care a adus cele mai importante performanţe sportive acestui judeţ.

Nu ştiu ce ar trebui să se întâmple pentru ca şi disciplina atletism să fie recompensată de către politicienii aleşi să ne conducă.

Probabil, în afară de imaginea pe care încearcă să şi-o facă în anumite momente, după ce aceştia au obţinut o mare performanţă, cei care ne conduc nu sunt interesaţi să menţină la acelaşi nivel de recompensă financiară şi atletismul, aşa cum o fac cu voleiul. Păcat!

Păcat de ceea ce se întâmplă şi de faptul că ne ignorăm sportivii născuţi în Sălaj în dauna importării sportivilor din afara graniţelor ţării. Oare până când o să continue această ignorare? Oare există o persoană care să pună piciorul în prag şi să apere interesul cetăţeanului şi nu pe cel al directivei ordonate de partid?

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Editorial