Connect with us

Pescuit și Vânătoare

Aproape o jumătate de tonă de peşte a fost confiscată de poliţiştii din Delta Dunării


Polițiștii Servicului de Poliție ,,Delta Dunării” au constatat 7 infracțiuni și au indisponibilizat 446 kg. de pește, un autovehicul, o ambarcațiune cu motor și 12 unelte de pescuit, în urma unei acțiuni de 3 zile pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol


În perioada 4-6 august a.c., polițiștii Servicului de Poliție ,,Delta Dunării” au acționat în Rezervația Biosferei Delta Dunări, pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol, fiind efectuate 3 acțiuni și 8 controale, în Delta Dunării, pe căile navigabile ale fluviului Dunărea și pe căi rutiere.

În urma desfășurării acestor acțiuni, au fost constate 7 infracțiuni, dintre care 5 prevăzute de O.U.G. 23/2008, privind pescuitul și acvacultura și 2 prevăzute de Codul Penal (art. 322 Falsul în înscrisuri sub semnătură privată și art. 323 Uzul de fals).

Două persoane au fost conduse la sediul poliției, pentru cercetări, fiind aplicate și 2 sancțiuni contravenționale prevăzute de O.U.G. 23/2008, privind pescuitul și acvacultura, în valoare toatală de 1.200 de lei.

Ca măsuri complementare, a fost indisponibilizate sau confiscate bunuri în valoare toatală de 13.287 de lei: 446 kg. de pește proaspăt din diferite specii, un autovehicul, o ambarcațiune tip Lotcă, un motor de ambarcațiune și 12 unelte de pescuit.

Exemple:

1. La data de 5 august 2018, pe Drumul Nașional 22, pe raza localităţii Baia, județul Tulcea, a fost depistat un bărbat, din oraş Babadag, județul Tulcea, în timp ce transporta, fără documente legale de provenienţă, 334,5 kg. de peşte din diferite specii, cu o autoutilitară. Conducătorul auto a prezentat o factură, care ar fi fost întocmită în fals, cu scopul de a justifica proveniența peștelui transportat.

Autoutilitara a fost indisponibilizată, peștele a fost confiscat și predat spre valorificare către o societate de profil, iar în cauza a fost întocmit dosar penal.

2. La data de 5 august 2018, ora 03:20, pe canalul Gârla Turcească, județul Tulcea, a fost depistat un bărbat, de 66 de ani, din localitatea Sfântu Gheorghe, la scurt timp după ce ar fi desfășurat activități de braconaj piscicol, pe meleaua Sfântu Gheorghe (zonă interzisă pescuitului comercial), prin folosirea a 7 setci din fir textil şi a unei setci de tip monofilament, cu ajutorul cărora ar fi capturat 96,6 kg. de pește proaspăt din diferite specii.

Ambarcațiunea folosită în activitatea de braconaj piscicol de tip Lotcă, echipată cu motorul outboard nu era licențiată pentru activități de pescuit comercial și a fost ridicată în vederea confiscării.

Peștele a fost confiscat și predat spre valorificare către o societate de profil piscicol, iar în cauză a fost întocmit dosar penal.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Pescuit și Vânătoare