Connect with us

ALTE SPORTURI

FOTO. Sălăjeanul Beko Istvan, câştigător la Cupa “Meseş” Cento Group


În lipsa lui Szabo Robert, pilotul din Meseşenii de Jos a ţinut steagul  sus pentru judeţul Sălaj, cucerind primul loc în cadrul celei de-a doua etape a Campionatului Internaţional de Viteză pe Traseu Montan


A devenit deja o tradiţie pentru judeţul Sălaj ca în primul weekend din luna august, mai exact în ziua de sâmbătă, să aibă loc o întrecere de Raliu. Astfel, la fel ca în ultimii ani, motoarele s-au turat la maxim în judeţul nostru, pe o porţiune de concurs între Treznea şi vârful Meseş.

Pentru cei care încă nu ştiu despre ce competiţie este vorba, ei bine, să lămurim acest “mister”.

Ne referim, desigur, la Cupa “Meseş” Cento Group, competiţie ce a ajuns în acest an la cea de-a şasea ediţie. Traseul a fost la fel ca cel din anii trecuţi, punctul de start fiind de la cota 0, iar finish-ul pe vârful Meseş, pe o lungime de 2,8 kilometri.

La start s-au înscris nu mai puţin de 28 de participaţi din 6 judeţe, precum şi din Republica Moldova. Piloţi din Sălaj, Satu Mare, Cluj, Bihor, Maramureş, Hunedoara şi Chişinău şi-au turat motoarele pentru a obţine un loc cât mai bun, care să le permită să pună mâna pe trofeu.

La fel ca în fiecare an, de organizarea evenimentului s-a ocupat Clubul Sportiv Rider’s Satu Mare, ACR Sucursala Sălaj şi Primăria comunei Treznea şi a fost destinată piloţilor debutanţi şi avansaţi şi deschisă doar pentru maşinile de cursă.

Astfel, sâmbătă, 4 august, dis-de-dimineaţă, circulaţia a fost închisă pe porţiunea de concurs, iar de la ora 10.30, piloţii au putut pleca în recunoaşterea traseului. După câteva ture de probă, piloţii şi-au turat motoarele la antrenamentele ce au început la ora 12.00, timp de o oră şi jumătate, pentru ca de la ora 13.30 să înceapă “nebunia” cu prima manşă de concurs.

După două manşe pline de adrenalină şi motoare turate, la ora 17.00 s-au stabilit şi rezultatele finale, câştigător al categoriei OPEN fiind sălăjeanul Beko Istvan, din Meseşenii de Jos, la volanul unui Subaru Impreza, urmat de Veress Istvan din Baia Mare, la volanului unui Opel Manta şi de Bogdan Cornea, din Cluj-Napoca, tot la volanul unui Subaru.

Beko Istvan: “Îmi place mult traseul de la Treznea”

Să spunem că Beko Istvan este un alt pilot foarte talentat al judeţului Sălaj, dar care de ani buni s-a stabilit în Cluj-Napoca. El s-a născut la Zalău, oraşul în care a şi studiat, pe urmă fiind atras de mirajul “capitalei” Clujului, oraş în care este stabilit de 20 de ani. La volanul unui Subaru Impreza, Beko Istvan a avut cel mai bun timp din cadrul etapei a II-a a Campioantului Internaţional ACR de Viteză pe Traseu Montan.

Astfel, după ce la ediţia de anul trecut a Cupei “Meseş” Cento Group, Beko Istvan ocupa locul 3 la categoria Avansaţi, iată că în decursul unui singur an, acea performanţă a fost îmbunătăţită considerabil, ocupând în acest an locul 1 la OPEN.

“Am revenit la Treznea pentru că îmi place mult traseul. Este un traseu greu, cu multe viraje dificile şi înclinaţii care nu prea ne avantajează pe noi, piloţii. În unele locuri lente, în altele atingând viteze foarte mari pe o distanţă foarte mică. Anul trecut am obţinut un loc 3, ceea ce eu am considerat un loc bun, având în vedere că era prima mea participare la un Rally, cu atât mai mult cu cât nici maşinuţa nu mă asculta, necunoscându-ne foarte bine. Dar, încet-încet ne-am împrietenit, fiind o maşină destul de puternică pentru experienţa mea de la acea vreme. Pe această cale, ţin să îi mulţumesc sponsorului SC Fibrex CO SRL din Crasna, pentru susţinerea financiară. Probabil fără ei n-am putea lua parte la astfel de competiţii sportive”, a declarat Beko Istvan pentru ziarul Sportul Sălăjean.

Să spunem că la final, de la ora 18.00 a avut loc şi festivitatea de premiere, în faţa sediului Primăriei comunei Treznea.

Szabo Robert, absent de lux

Din păcate, la startul ediţiei din acest an a Cupei “Meseş” Cento Group nu l-am putut regăsi şi pe Szabo Robert. Titratul pilot sălăjean a avut o prestaţie foarte bună în prima etapă la Cupa Luna Şes, deşi a participat cu maşina de oraş şi era încrezător, că, cu aceeaşi maşină poate obţine un loc bun şi în etapa a II-a a Campionatului Internaţional ACR de Rally Sprint din judeţul Sălaj.

Din păcate, acesta nu a putut participa, întâmpinând probleme de afaceri, după ce o maşină de a sa a rămas blocată în Germania. “Nu am mai putut participa la ediţia din acest an a Cupei “Meseş” Cento Group din cauza unor probleme de afaceri. O maşină mi-a rămas blocată în Germania şi a trebuit să mă duc acolo pentru a-mi recupera maşina. Am ajuns abia sâmbătă, pe la ora 16.00”, ne-a declarat Szabo Robert.

Sursa foto: facebook/Beko Istvan

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ALTE SPORTURI