Connect with us

ATLETISM

Robert Parge în semifinalele Campionatului European


Cel mai bun produs al atletismului sălăjean din ultimii ani, sprinterul cu cele mai multre recorduri naționale stabilite în 2018, a trecut de primul tur din cadrul Campionatelor Europene de Atletism de la Berlin și este la doar un singur pas de finala turului de pistă


Campionatele Europene de Atletism rezervate seniorilor au debutat luni, cu o zi mai devreme decât era stabilit iniţial. În prima zi de concurs s-au disputant doar câteva probe de calificare, programarea respectivelor probe datorându-se numărului mare de participanţi.

Între sutele de participanţi de la Campionatele Europene de Atletism se regăsesc şi doi atleţi din judeţul Sălaj, Paula Claudia Todoran care v-a concura în cursa de maraton, dar şi sprinterul minune al Sălajului, Robert Parge, care a intrat în concurs marţi dimineaţă, în calificările cursei de 400 de metri plat.

Chiar dacă în ziua inaugurală a europenelor niciunul din tricolorii intraţi în competiţie nu au reuşit să treacă peste emoţiile competiţiei şi au ratat trecerea de prima rundă a calificărilor, în ziua a doua de concurs zălăuanul Robert Parge a spart gheaţa pentru România şi a făcut pasul în turul doi al europeanului de atletism în cadrul probei de 400 de metri.

Repartizat în seria a 3 a calificărilor, Robert a terminat cursa pe locul 2 în serie, cu un rezultat de 45 de secunde şi 99 de sutimi şi s-a calificat în semifinalele probei.

Seria în care a alergat Robert a fost câştigată de belgianul Borlée, iar pe locul al 3-lea care asigura calificarea directă în semifinal s-a clasat britanicul Rodney.

“Atmosferă de Campionat European. Nu sunt cuvinte pentru a descrie aşa ceva. Când am intrat pe stadion am rămas mască… Eram sigur că o să alerg bine şi o să trec de acest prim hop. Nu ai cum să nu alergi bine pe un astfel de stadion, cu o astfel atmosferă în spate. Semifinala o să fie şi mai şi… Sper să fac cursa vieţii acolo şi să fac pasul spre finală. Nu am încotro…trebuie să mă calific!”, a afirmat Robert Parge imediat după încheierea cursei.

Semifinala probei de 400 de metri este programată în această seară, 8 august la ora 19:30 ora Germaniei (20:30 ora României).

În ultimul hop dinaintea finale Robert îi va avea ca şi adversari pe P. Schneider (Germania), D. Re (Italia), Ó Husillos (Spania), K. Zalewski (Polonia), R. Yousif (Marea Britanie), D. Borlée (Belgia) şi J. Leitis (Letonia).

Cea de-a doua reprezentantă a atletismului sălăjean la Berlin, Paula Claudia Todoran, a decolat spre Berlin ieri şi va intra în concurs în ultima zi a Europeanului de atletism, zi în care sunt programate cursele de maraton.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ATLETISM