Connect with us

ATLETISM

O nouă dublă de aur pentru Robert Parge!

 


Talentatul sprinter sălăjean legitimat la CSU Cluj-Napoca a devenit săptămâna trecută dublu campion național în proba de 400 de metri plat și s-a întors acasă cu un număr de cinci medalii din care trei de aur și două de argint


Stadionul ”Nicolae Dobrin” din Piteşti a fost şi anul acesta, în perioada 26 – 27 iulie, gazda Campionatului Naţional de Atletism pentru seniori şi tineret.

La startul întrecerilor s-au aliniat 377 de atleţi din care 187 în întrecerile feminine şi 220 în cele masculine. La masculin, singurul sălăjean intrat în concurs a fost zălăuanul Robert Parge de la CSU Cluj-Napoca.

Descoperit de prof. Radu Nicolae Rusu la Clubul Sportiv Şcolar Zalău, tânărul sportiv a ajuns după terminarea junioratului la facultate în judeţul vecin, iar acum îşi reprezintă cu cinste clubul.

La recent încheiatele campionate naţionale Robert şi-a păstrat invincibilitatea din acest an în cursa de 400 de metri pe plan national şi s-a impus în cursa de 400 de metri cu un rezultat de 46 de secunde şi 11 sutimi de secundă devenind campion naţional atât la categoria de vârstă tineret cât şi la seniori.

După ce şi-a atins obiectivul principal la ediţia din acest an a naţionalelor, Robert a dorit să concureze şi în cursele de 200 de metri şi ştafetă 4 x 400 de metri, la ambele curse reuşind să urce pe podium.

În proba de 200 de metri, Robert s-a clasat pe locul 4 la categoria de vârstă seniori, iar la tineret (sub 23 de ani), atletul din Zalău s-a clasat pe locul secund cu o performanţă de 21 de secunde şi 72 de sutimi.

În ultima probă din programul de concurs a Campionatelor Naţionale, cea de ştafete 4 x 400 de metri, Robert a cucerit alături de colegii săi: Antoniu Opriş, Cristian Tăut şi Zeno Moraru, titlul naţional în cursa rezervată categoriei de vârstă tineret şi pe cea de argint la categoria de vârstă seniori.

Chiar dacă competiţiile naţionale s-au încheiat, Robert Parge rămâne în ”febra pregătirilor” şi speră că pentru el, cea mai rapidă cursă pe distanţa de 400 de metri nu a avut loc încă.

Tânărul sportiv îşi doreşte să realizeze cea mai bună performanţă a sa pe distanţa turului de pistă la Berlin, în Germania, în cadrul Campionatelor Europene de Atletism, competiţie la care sportivul îşi doreşte să atingă faza semifinală şi să realizeze un nou record naţional de tineret.

Mai multe, în ediția ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 1 august.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ATLETISM