Connect with us

FOTBAL

Clipe de groază la Jibou. Un fotbalist s-a prăbuşit ca secerat, iar lumea s-a speriat de un nou caz Ekeng. FOTO și VIDEO


Partida de Cupa României dintre Rapid Jibou și Minaur Baia Mare se putea termina cu o mare tragedie, după ce juniorul Vasile Ilieş a căzut fulgerător la pământ şi a rămas inconştient, într-un moment în care jocul se desfăşura în altă parte a terenului. Arbitrul a oprit rapid meciul, iar în teren şi-au făcut apariţia doctorii, un echipaj de la Ambulanţă, dar şi o femeie cu ochii în lacrimi, era mama fotbalistului de la Jibou. Întâlnirea s-a întrerupt aproximativ 10 minute, timp în care asistenţa a rămas şocată şi nu puţini şi-au reamintit atunci imaginile înfiorătoare de la drama petrecută acum doi ani cu fotbalistul de la Dinamo Bucureşti – Patrick Ekeng, cel care a decedat la doar 26 de ani


O mare dramă se putea întâmpla la jocul dintre Rapid Jibou şi Minaur Baia Mare, din faza I a Cupei României, desfăşurat miercuri după-amiază pe Stadionul “Rapid” din Jibou. În “rolul” principal s-a aflat Vasile Ilieş (3 aprilie 2001) – un junior de la Rapid Jibou, care cu această ocazie şi-a făcut debutul la echipa mare.

Astfel, în minutul 66, puştiul Jiboului a fost introdus în teren de antrenorul Ciprian Roja. La doar şapte minute distanţă, după o acţiune pe partea stângă, tânărul fotbalist s-a prăbuşit la pământ, undeva chiar în faţa tribunelor de pe Stadionul “Rapid”, într-un moment în care jocul se desfăşura în altă parte a terenului.

Arbitrul Dragoş Lunca a fost pe fază şi a fluierat rapid întreruperea jocului, solicitând totodată intervenţia doctorilor şi a ambulanţei.

Din fericire, la stadion s-au aflat mai mulţi doctori şi o maşină de ambulanţă, astfel că jucătorul a putut primi cele mai bune îngrijiri medicale.

Lazăr Ghidali – doctorul echipei Rapid Jibou, medicul Remus Bălănean de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Sălaj şi încă un cadru medical i-au dat primele îngrijri fotbalistului afla în stare de inconştienţă.

Pe teren şi-a făcut apariţia şi o femeie aflată în stare de şoc, era mama jucătorului de la Rapid Jibou. Printre lacrimi, femeia îşi striga copilul. “Staţi linistită, că va fi bine”, o asigura portarul Adrian Noţigan.

Aşa a şi fost, deoarece puştiul a dat primele semne de revenire, astfel că după câteva minute a putut fi preluat şi urcat în ambulanţă, totul într-un cor de aplauze venite din tribune.

După aproximativ 10 minute, ambulanţa a părăsit terenul de joc şi s-a oprit undeva lângă vestiare, acolo unde echipajul medical a continuat îngrijirile.

A fost reluat şi meciul, dar jucătorii nu s-au mai putut concentra şi până la final s-a jucat doar aşa, ca să trebuia să se joace.

S-a auzit şi fluierul de final, iar maramureşenii au câştigat cu 2 – 0, calificându-se în faza următoare a competiţiei.

Informaţiile importante erau aşteptate însă de la ambulanţă, acolo unde medicii încercau să îl readucă pe linia de plutire pe fotbalistul Jiboului, care era aşteptat cu braţele deschise chiar lângă uşa ambulanţei de ambii părinţi şi sora sa, Ştefania.

Aceştia au primit asigurări de la medicul de pe ambulanţă că Vasile se află acum în afara oricărui pericol.

Cu toate acestea, jucătorul în vârstă de 17 ani a fost transportat la Spitalul Orăşenesc Jibou, acolo unde a primit mai multe perfuzii, pentru la undeva la miezul nopţii el să fie externat.

 

Diagnosticul: episod de pierderea cunoştinţei şi sindrom febril

Nefericitul eveniment a şocat asistenţa, iar modul în care a căzut jucătorul i-au îngrozit pe oameni. Aflat singur, undeva în jumătatea proprie, departe de faza de joc, fotbalistul s-a prăbuşit ca secerat şi a leşinat. Multora le-au revenit atunci în cap imaginile înfiorătoare de la drama petrecută acum doi ani cu fotbalistul Patrick Ekeng.

Atunci, intervenţiile medicilor au fost în zadar, iar camerunezul lui Dinamo Bucureşti s-a stins din viaţă la doar 26 de ani, din cauza unor insuficienţe cardiace.

În ce îl priveşte pe jucătorul Jiboului, iniţial s-a crezut că e vorba despre o cădere de calciu, provocată de emoţiile unui joc atât de important, dar şi de presiunea atmosferică, deoarece aerul la ora disputării jocului era parcă unul sufocant.

De fapt, şi jucătorul îi spusese unui coleg cu câteva minute înainte că are emoţii mari. După şapte minute de joc (culmea, exact acelaşi număr de minute disputate şi de Ekeng în acel meci dintre Dinamo şi Viitorul şi aproximativ în acelaşi interval de timp), Vasile Ilieş a leşinat şi a rămas la pământ în stare de inconştienţă.

După primele îngrijiri, medicii au spus că nu e vorba despre o cădere de calciu, dar nici probleme cardicace.

Diagnosticul confirmat de medicul Remus Bălănean a fost: episod de pierderea cunoştinţei şi sindrom febril, precizând pentru Sportul Sălăjean şi Ştiri din Sălaj că tânărul fusese răcit în zilele trecute.

Vasile Ilieş: “Ştiu doar că dintr-o dată am ameţit şi am văzut doar negru în faţa ochilor

Joi dimineaţa, am reuşit să luăm legătura cu Vasile Ilieş şi acesta ne-a dezvăluit cum a trăit el acele momente dificile.

Acum, jucătorul Rapidului se simte mai bine, dar a precizat că e slăbit şi ameţit, dar că urmează să efectueze un set de analize medicale.

“Ştiu doar că dintr-o dată am ameţit şi am văzut doar negru în faţa ochilor, după care mi s-a rupt filmul până a venit ambulanţa. După aceea eram conştient, da nu puteam să deschid ochii sau să zic ceva. Şi mai ştiu că atunci când am intrat în salvare lumea din tribună a început să aplaude. În rest, nu prea mai ştiu ce s-a întâmplat. Am stat la spital până la ora 12.00. Mi-au dat trei perfuzii şi mi-au luat probe de sânge. Am dormit foarte puţin azi noapte. Mă simt slăbit şi ameţit. Aştept să îmi fac toate analizele să aflu dacă este totul în regulă şi să pot reveni cât mai repede pe teren”, ne-a declarat fotbalistul în vârstă de 17 ani.

 

Pe acest subiect vom reveni.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL