Connect with us

ARTE MARTIALE

Dan Chiş s-a specializat la Cheile Grădiştei


Sportivul, antrenorul și în acaelași timp fondatorul Clubului Sportiv Dani San Zalău, nimeni altul decât Dan Chiș, a petrecut cinci zile în una din cele mai frumoase baze sportive din România alături de mari maeștri ai artelor marțiale


Cheile Grădiştei a găzduit în perioada 17 – 22 iulie ”Gasshuku – Summer Camp”, un stagiu de pregătire al practicanţilor de arte marţiale.

Printre cei aproximativ 200 de sportivi participanţi s-a aflat şi zălăuanul Dan Chiş de la Clubul Sportiv Dani San Zalău, antrenorul clubului amintit fiind prezent la acest stagiu din dorinţa de a se perfecţiona şi a-şi însuşi ultimele noutăţi din karate, în special din metodica de antrenament atât în kumite cât şi în kata.

Aproximativ 10 antrenamente a susţinut la Cheile Grădiştei sportivul şi antrenorul din Zalău şi, cu toate că vremea nu a fost prietenoasă decât la sosire şi plecare, zălăuanul a regretat încheierea după doar cinci zile a stagiului de pregătire, dar şi-a exprimat speranţa că acest eveniment va avea continuitate şi se va ţine şi anul viitor. ”Febră musculară, somn pe săturate şi distracţie.

Locuri superbe şi vreme… amestecată (adică între soarele perfect de la sosire şi cel la fel de perfect de la plecare am avut şi averse, şi ceaţă, şi grindină, şi ploaie mocănească, şi furtună cu trăsnete). Una peste alta, sperăm să se ţină şi la anu’” – a fost mesajul postat de dan Chiş pe  pagina s-a de facebook.

Contactat de reporterul Sportul Sălăjean, Dan Chiş a oferit cu amabilitate detalii legate de tabăra de vară ”Gasshuku – Summer Camp”.

Potrivit informaţiilor oferite de acesta, stagiul de la Cheile Grădiştei a fost  condus de Shihan Tatsuya Naka şi Shihan Kazuaki Kurihara. A fost a treia prezenţă a celor doi maeştri în România la un asemenea eveniment.

Alături de cei doi, la stagiu au mai fost prezenţi în jur de 200 de sportivi, cursurile având loc separat pe grupe de valori, cu câte două respectiv trei antrenamente pe zi.

”A fost o adevărată lecţie de budo – karate unde s-au abordat ultimele noutăţi ale karate-ului şi metodica de antrenament atât în kumite cât şi în kata. A fost o experienţă deosebită în care am avut ocazia să lucrez cu şi alături de sportivi din Elveţia, Germania, Macedonia, Rusia, Turcia şi Ungaria. Cei doi maeştri au o experienţă deosebită şi un palmares impresionant. Bineînţeles că, prin aceste stagii extinse se încearcă uniformizarea metodici de predare a Karate-ului”, ne-a mai dezvăluit Dan Chiş.

Pentru cei mai puţin familiarizaţi cu sportul şi pregătirea sportivă, să mai spunem că locaţia aleasă pentru acest eveniment, Cheile Gradiştei, la o altitudine de 1.230 m nu a fost una întâmplătoare, aceasta a fost aleasă pentru a completa afluxul energetic.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ARTE MARTIALE