Connect with us

TENIS

FOTO. Daniel Sitaş, locul 1 la Cupa Baia Mare


Sălăjeanul a fost de neoprit la competiţia din “capitala” judeţului Maramureş, reuşind să obţină medalia de aur la niveul 7 al Turneului Gold din Circuitul Tenis Partener


La finalul săptămânii trecute, în perioada 21 – 22 iulie, în Baia Mare, judeţul Maramureş a avut loc desfăşurarea Cupei “Baia Mare” la tenis de câmp, competiţie ce face parte din Circuitul Tenis Partener. Meciurile s-au desfăşurat în Parcul Tineretului “Regina Maria” din municipiu, pe zgură. Turneul este de categorie GOLD.

La startul turneului s-a aflat şi sălăjeanul Daniel Sitaş, cel care impresionează în competiţiile din Circuitul Tenis Partener, obţinând numeroase clasări pe podium.

Nu a fost diferit nici de această dată, sălăjeanul nostru reuşind să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Cupa “Baia Mare”. Competiţia din judeţul Maramureş a strâns la start peste 70 de participanţi, împărţiţi pe cinci nivele, de la 4 la 8 la simplu şi două nivele la dublu, 6 şi 8. Sălăjeanul nostru a participat în competiţia de simplu, la nivelul 7. S-a jucat într-un sistem eliminatoriu şi după ce a beneficiat de primul tur liber, Daniel Sitaş l-a întâlnit în optimile de finală pe Iosif Saros din Satu Mare, pe care l-a învins în două seturi identice, 6 – 4, 6 – 4.

În faza sferturilor de finală, în calea sălăjeanului nostru i-a ieşit Cezar Ioja din Vatra Dornei, însă Sitaş nu a întâmpinat probleme nici de această dată, câştigând la fel, în două seturi, 6 – 3, 6 – 4. Ajuns în “careul de aşi”, Daniel Sitaş s-a luptat pentru un loc în finală cu Andrei Tudor din Baia Mare. În primul set, băimăreanul a fost într-o formă bună, “împins de la spate” şi de localnici şi s-a impus cu 6 – 4.

Cu toate acestea, Sitaş nu s-a lăsat intimidat şi a revenit spectaculos în setul 2, pe care şi l-a adjudecat cu 6 – 0. Ajunşi în setul decisiv, cei doi sportivi au dat tot ce au avut mai bun, dar sălăjeanul a fost mai precis şi în cele din urmă s-a impus cu 6 – 4, calificându-se în finală. În ultimul act, Daniel Sitaş s-a luptat pentru trofeu cu… Anca Rusu, tot din Baia Mare, dar care se antrenează momenta la o Academie din Statele Unite ale Americii. Având în vedere că se află în vacanţă, Rusu a decis să participe la Cupa “Baia Mare”, decizie care s-a dovedit a fi una bună având în vedere că a ajuns până în ultimul act.

Însă, în finală, Rusu a dat peste un Daniel Sitaş în mare formă. Astfel, după două ore şi jumătate de joc, sălăjeanul se impunea în două seturi, scor 6 – 3, 7 – 5, pentru a cuceri primul loc. Pentru efortul său, Daniel Sitaş a fost răsplătit de organizatori cu o medalie, o diplomă, un set de mingi Dunlop, dar şi un Voucher Head.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in TENIS