Connect with us

HANDBAL

Fiica fostului portar Tiberiu Lung vine la Zalău să crească în valoare, la “pachet” cu pivotul Teodora Popescu


“Este un talent şi poate deveni un portar emblematic”, a spus Tadici, despre Cristina Lung.


Nu mai puţin de cinci transferuri a reuşit să finalizeze Gheorghe Tadici odată cu plecarea în cantonament, acolo unde s-au alăturat şi noile achiziţii. Printre ele s-a aflat şi Cristina Lung, tânăra “portăriţă” care a fost în lotul României la Campionatul Mondial din Ungaria.

Ea provine dintr-o familie mare de sportivi, fiind fiica fostului portar al Stelei – Tiberiu Lung şi nepoata celebrului Silviu Lung, goalkeeper care a apărat în anii de glorie ai Univeristăţii Craiova.

Şi dacă tot am dat astfel de exemple, să mai spunem că internaţionalul Silviu Lung jr. este unchiul Cristinei Lung, cea care din această vară va putea fi văzută în lotul lui HC Zalău.

Cristina Lung are 18 ani, dar deja are meciuri în Liga Naţională, în poarta celor de la SCM Craiova, pentru care a debutat în vara anului trecut, în Supercupa României cu CSM Bucureşti, pe când avea doar 17 ani. Tânăra “portăriţă” a mai bifat prezenţe şi în Liga Naţională şi a fost în lotul Craiovei în stagiunea trecută când formaţia antrenată de Bogdan Burcea a câştigat Cupa EHF.

“Chiar dacă are 18 ani, Cristina Lung este un talent şi poate deveni un portar emblematic. Ea provine dintr-o familie mare de portari şi ştie ce însemană sportul. Va putea progresa foarte mult”, a spus Gheorghe Tadici.

Originară din Craiova este şi pivotul Teodora Popescu, care se numără printre jucătoarele transferat în această perioadă de Gheorghe Tadici. Şi ea a fost în lot la Campionatul Mondial din Ungaria, fiind una dintre jucătoarele importante pentru România.

Teodora Popescu a jucat ultima dată la SCM Craiova, pentru care a marcat 13 goluri în campionatul trecut şi vine la pachet cu “portăriţa” Cristina Lung.

“Am început discuţiile pentru Teodora Popescu din luna mai, prin impresari. Împreună cu ea şi-a manifestat dorinţa să vină la Zalău şi Cristina Lung. Cele două sunt prietene foarte bune, iar părinţii lor sunt prieteni de familie”, ne-a informat Gheorghe Tadici.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL