Connect with us

ALTE SPORTURI

Cinci structuri sportive au primit susţinere financiară de la Primăria Zalău


Din păcate, suma de bani alocată de autorităţile locale pentru Programul “Sportul pentru toţi”, este de trei ori mai mică decât în anul 2017, adică 68.750 lei faţă de 220.000 lei! Pentru acest an, de aceşti bani publici au beneficiat cinci  cluburi, CS Terra Kid Zalău, CS Alegria şi CS Pro-Silva Orientare (în sesiunea I), dar şi CS Seiko şi CS Dani-San (sesiunea II)


În cadrul Programului “Sportul pentru toţi” pntru anul 2018, Primăria municipiului Zalău a micşorat drastic sumele alocate. Astfel, dacă în anul 2017 autorităţile locale au atribuit acestui program numai puţin 220.000 de lei, pentru acest an s-au alocat doar 68.750 lei, adică mai puţin de o treime!?

Şase structuri sportive din Zalău au întocmit  dosare pe care l-au depus pe adresa Primăriei municipiului, este vorba despre Asociaţia Club Sportiv TERRA KID, Club Sportiv ALEGRIA, Club Sportiv PRO-SILVA  Orientare, Asociaţia Club Sportiv ONIX, Clubul Sportiv SEIKO şi Clubul Sportiv DANI-SAN.

Doar trei cluburi sportive au primit susţinere financiară din prima sesiune

În şedinţa ordinară din luna aprilie, consilierii locali municipali au adoptat proiectul de hotărâre privind atribuirea contractelor de finanţare nerambursabilă în cadrul Programului “Sportul pentru toţi”, pentru anul competiţional 2018.

Ca urmare a primei selecţii de proiecte, trei dintre structuri au primit susţinere financiară (CS Alegria, CS Terra Kid şi CS Pro-Silva Orientare), în sumă totală de 36.444 lei, restul de 32.306 lei urmând a fi acordaţi ca urmare a unei noi sesiuni.

Astfel, pentru data de 26 iunie, s-a desfăşurat a doua sesiune de evaluare şi selecţie a proiectelor sportive în vederea atribuirii sumei rămase disponibilă pentru ramura “Sportul pentru toţi”, pentru care au depus documentaţii două structuri sportive, este vorba de Clubul Sportiv SEIKO şi Clubul Sportiv DANI-SAN.

După analizarea dosarelor, Comisia pentru evaluarea şi selecţia programelor proiectelor şi a acţiunilor sportive, s-a stabilit că ambele cluburi sportive solicitante au întrunit cerinţele necesare acordării finanţării nerambursabile. Drept urmare, grupările conduse de karateka Călin Marincaş şi karateka Dan Lucian Chiş au primit susţinere de la administraţia locală.

Călin Marincaş: “Îmi doresc din suflet ca CS Seiko să poată beneficia de finanţare şi pe viitor”

Pentru competiţiile din acest an, CS Seiko a solicitat suma de 15.600 de lei şi a primit suma de 13.959 lei, pe care clubul condus de Călin Marincaş o va putea cheltui doar pentru   finala Cupei României de la Slatina şi pentru finala Campionatului Naţional de karate tradiţional pentru copii de la Iaşi.

“Mulţumesc Primăriei pentu sprijinul acordat sportivilor de la clubul Seiko. Şi pe viitor, îmi doresc din suflet ca acest club să    poată beneficia de finanţare şi toţi sportivii din club cu rezultate deosebite să poată simţi susţinerea autorităţilor locale dintr-un oraş pentru ca îl reprezintă cu onoare în ţară şi în străinătate”, ne-a declarat Călin Marincaş.

Dan Lucian Chiş: “Finanţările acordate de Primărie sunt <o gură de oxigen>, deoarece oamenii de afaceri sălăjeni nu se înghesuie să ajute acest sport”

În ce priveşte, gruparea condusă de Dan Lucian Chiş, clubul a solicitat aproximativ 20.000 de lei, pentru trei proiecte sportive, este vorba de a doua ediţie a Cupei Dan San, Cupa României WSF de la Hunedoara şi Campionatul European şi Cupa Mondială de karate DO  WSF de la Sofia.

Conform criteriilor stabilite prin Regulament, punctajul obţinut a fost de 100 de puncte, astfel că suma acordată (18.347 lei) a fost foarte aproape de suma solicitată de club (19.989 lei)!

 “Am sperat încă de la prima sesiune să obţin nişte fonduri, deoarece în următoarea perioadă avem mai multe activităţi atât în ţară, cât şi străinătate, iar acest ajutor este mai mult decât binevenit. Consider că CS DANI-SAN Zalău, prin rezultatele pe care le-a adus, atât la nivel naţional, cât şi la nivel internaţional, a demonstrat în fiecare an că merită sa fie sprijinit în activităţile sale. De altfel, am afirmat întotdeauna că aceste finanţări acordate de Primărie sunt <o gură de oxigen> pentru noi, deoarece oamenii de afaceri sălăjeni nu se înghesuie să ajute acest sport. Cu această ocazie, mulţumesc Primăriei şi Consiliului Local Zalău pentru sprijinul constant şi încrederea acordată, aceasta obligându-ne să atingem obiectivele propuse şi chiar sa le depăşim”, a menţionat Dan Lucian Chiş.

În final să precizăm faptul că aceste sume sunt atribuite cluburilor pe bază unor proiecte de finanţare nerambursabilă în cadrul Programului “Sportul pentru toţi”, prin care administraţia locală alocă până la 75% din sume pentru diferite proiecte sportive, pentru ca structurile sportive să acopere restul de 25% din bani necesari.


Sumele atribuite structurilor sportive pe bază de contracte de finanţare nerambursabilă în cadrul Programului “Sportul pentru toţi”  pentru anul competiţional 2018:

Sesiunea I (luna aprilie):

ACS Terra Kid (karate tradiţional) – 22.653 lei

CS Alegria Zalău (dans modern) – 9.300 lei

CS Pro-Silva Orientare (orientare turistică) – 4.491 lei

Sesiunea II (luna iulie):

CS Seiko (karate tradiţional) – 13.959 lei

CS Dani San (karate modern) – 18.347 lei


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ALTE SPORTURI