Connect with us

FOTBAL

Sălajul are un nou arbitru în Liga a III-a!


Începând din vara acestui an, lotul de arbitri divizionari pe care îi are judeţul Sălaj a devenit şi mai numeros, după ce asistentul Alexandru Turian a promovat în Liga a III-a în urma programului “Cavalerii viitorului”


Deşi este un judeţ mic, care în momentul de faţă nu are nici măcar o echipă de fotbal în Liga a III-a, Sălajul are în schimb o şcoală de arbitri care produce talente, iar acest lucru se poate reflecta foarte bine prin numărul mare de arbitri divizionari.

În sezonul 2017 – 2018, judeţul nostru a avut 11 arbitri divizionari (unul în Liga 1, doi în Liga 2 şi nu mai puţin de opt în Liga a III-a), dar lista devine şi mai numeroasă, după ce în această vară a promovat în Lotul Ligii a III-a şi asistentul Alexandru Turian.

Din anul 2009 a început Turian arbitrajul, dar de câţiva ani se pregăteşte serios pentru accederea în eşalonul superior. Având rezultate bune pe plan judeţean, asistentul în vârstă de 27 de ani a fost inclus anul trecut în programul “Cavalerii Viitorului” demarat de către Comisia Centrală a Arbitrilor. Aproximativ 80 de asistenţi din toată ţara au fost selectaţi în prima etapă, dar spre finalul programului au mai rămas 17 arbitri, care în primăvara acestui an au fost delegaţi la meciuri de Liga a III-a.

După fiecare etapă a programului, zălăuanul a fost între primii arbitri asistenţi, având prestaţii foarte bune la testările fizice, teoretice, dar şi la cele două partide arbitrate în eşalonul superior, este vorba de confruntările dintre Naţional Sebiş – Milenium Giarmata şi Unirea Dej – Fotbal Comuna Recea.  Răsplata finală a venit zilele trecute, când Alexandru Turian a primit decizia finală şi a aflat oficial că a promovat în Liga a III-a.

“Munca şi sacrificiile depuse de-a lungul anilor au dat roade şi nu pot să fiu decât bucuros că am reuşit să promovez în Liga a III-a. M-am luptat pentru ca să îmi ating acest obiectiv, dar această promovare se datorează şi persoanelor care au fost lângă mine şi m-au susţinut. Vreau să-i mulţumesc preşedintelui CJA, Gabriel Bârjac, domnului ofiţer de dezvoltare regională, Ioan Onicaş, care m-a ajutat foarte mult şi a fost prezent chiar şi la cele două jocuri pe care le-am arbitrat în Liga a III-a, dar şi altor persoane şi colegi care m-au susţinut.  În continuare trebuie să mă pregătesc şi să am prestaţii cât mai bune în Liga a III-a. Vreau să progresez şi de ce nu să mă gândesc chiar la o promovare în Liga a II-a, în următorii ani”, ne-a declarat Alexandru Turian.

Ioan Onicaş: “Această promovare a lui Alex Turian mai dă o gură de oxigen şi de speranţă pentru arbitrajul sălăjean”

La fel ca şi la promovarea mai multor arbitri sălăjeni şi la saltul în Liga a III a lui Alexandru Turian, un mare merit îl are Ioan Onicaş.

Fostul purtător al ecusonului FIFA consideră că această promovare în Liga a III-a poate fi considerată ca şi o gură de oxigen pentru arbitrajul sălăjean, în condiţiile în care în ultimii doi ani niciun arbitru din Sălaj nu a mai reuşit să ajungă în Liga a III-a.

“Felicitări lui Alex pentru această reuşită. A muncit enorm în ultimii ani şi iată că eforturile sale au fost răsplătite printr-o promovare spectaculoasă. Clasarea lui pe podiumul clasamentului din cadrul Programului Cavalerii Viitorului oglindeşte munca şi eforturile sale. Această promovare (singura din ultimii doi ani) mai dă o gură de oxigen, şi de speranţă, pentru arbitrajul sălăjean”, a declarat Ioan Onicaş, cel care este ofiţer de dezvoltare regională în cadrul Comisiei Centrale a Arbitrilor.

Din această vară, odată cu retragerea de către CCA a lui Szekely Zoltan de pe funcţie, Ioan Onicaş a rămas singurul ofiţer de dezvoltare regională pe zona 7 şi are în subordine cinci judeţe, Sălaj, Cluj, Satu Mare, Maramureş şi Bihor.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL