Connect with us

ALTE SPORTURI

FOTO şi VIDEO. Cu maşina de oraş: Szabo Robert, pe podium şi la Cupa VTM Luna Şes


Pilotul sălăjean a avut o evoluţie remarcabilă la competiţia desfăşurată  în judeţul Satu Mare  clasându-se pe podium atât la categoria Avansaţi, cât şi la OPEN – în clasamentul general. Este o nouă performanţă obţinută cu maşina de oraş, după cea reuşită la raliul de la Carei


Campionatul Internaţional ACR Rally Sprint se apropie de final, doar o singură etapă îi mai desparte pe organizatori şi competitori de finalul ediţiei 2018. Totuşi, dacă întrecerea de Rally Sprint se termină, în weekend-ul trecut tocmai a debutat Campionatul Internaţional ACR de Viteză pe Traseu Montan, cu prima etapă desfăşurată în judeţul Satu Mare.

Ediţia din 2018 a început în mod tradiţional, prima etapă desfăşurându-se la Negreşti Oaş, cu ocazia Cupei VTM Luna Şes. La startul ediţiei din acest an s-au aflat nu mai puţin de 30 de sportivi, veniţi din toate colţurile ţării, dar şi un pilot venit tocmai din Chişinău, Republica Moldova.

Printre participanţi, după cum anunţam în ediţia trecută a ziarului Sportul Sălăjean, s-a aflat şi Szabo Robert, pilotul care face cinste judeţului nostru pe la competiţiile la care participă.

Chiar dacă maşina sa de concurs “suferă” în ultima perioadă şi nu este aptă pentru întreceri, nici de Rally Sprint şi nici de VTM, Szabo Robert nu s-a lăsat şi a început să concureze cu maşina de oraş, chiar dacă aceasta nu are amenajările necesare participării în astfel de competiţii. Cu toate acestea, el a reuşit să urce pe podium în etapa a IV-a a Campionatului Internaţional ACR de Rally Sprint de la Carei la volanul maşinii de oraş.

Acest rezultat “i-a dat aripi” şi sălăjeanul era încrezător că poate obţine un nou rezultat pozitiv şi la Cupa Luna Şes, chiar dacă a fost vorba despre o competiţie de Viteză pe Traseu Montan.“La clasa la care voi participa, 99 la sută luăm un loc bun, vedem ce iese şi poate şi pe general putem să stabilim un barem bun, chiar dacă maşina este de stradă, fără cutie de viteze specială şi fără ajustări pentru concurs”, spunea Szabo Robert înaintea competiţiei.

Pilotul sălăjean a concurat la cateogoria Avansaţi, alături de alţi 5 sportivi, câte doi din Satu Mare şi Oradea şi unul din Baia Mare.

În cadrul concursului, s-au făcut mai multe ture pe un traseu de aproximativ 3 kilometri şi deşi s-a aflat la volanul unui Subaru Impreza de oraş, Szabo Robert a urcat pe primul loc la categoria sa, cu un timp de 1:57,21 de minute, urmat pe locul 2 de Kui Ferenc din Satu Mare şi Gobel Eduard din Baia Mare. Totuşi, concursul a fost din nou unul cu peripeţii pentru pilotul sălăjean. Astfel, Szabo Robert a concurat aproape jumătate de concurs cu o roată pe pană.

“A fost un concurs foarte frumos şi echilibrat, distanţa între primii cinci clasaţi fiind mică. Dar, sunt ghinionist. Am avut probleme cu cauciucurile. De la a patra curbă de pe traseu, fiecare manşă de concurs am făcut-o pe pană. Timpul pe care l-am reuşit a fost obţinut cu o roată pe pană. Cauciucurile erau reşapate, cumpărate recent şi din cauza grabei nu le-am mai verificat. Le-am pus la presiune destul de joasă, 1.8 şi la manşele de recunoaştere nu am avut probleme, însă în prima manşă de concurs a cedat. Am umflat din nou roata, dar degeaba. Era o succesiune de curbe în care trebuia să mergi un pic în derapaj şi când am pus maşina în derapaj, iar a cedat.  Organizatorii au încercat să mă ajute şi împreună am încercat să reparăm roata. La startul manşei secunde m-am prezentat bine, însă roada a cedat în acelaşi loc, aşa că am terminat cursa pe pană. Astfel, 50% din concurs l-am făcut pe pană. Dacă nu era această pană foarte neplăcută, cred că puteam obţine locul 1, dar şi aşa e ok, totuşi, maşina este una de stradă, sunt mulţumit de ea”, ne-a declarat Szabo Robert.

Să spunem că următoarea etapă din Campionatul Internaţional ACR de Viteză pe Traseu Montan va avea loc chiar în judeţul Sălaj, în – deja celebra – etapă de la Treznea ce va avea loc în 4 august.

La start se va afla şi Szabo Robert, cel mai bun pilot al judeţului Sălaj fiind optimist că până la startul concursului, maşina sa de concurs va fi pregătită. “Urmează etapa de la Treznea şi sper să fie gata maşina de concurs până atunci. Am mari speranţe în maşina asta. Dacă reuşesc să o pun înapoi pe roţi, va fi una foarte competitivă”, ne-a mai spus pilotul sălăjean.


Clasamente finale:

Juniori:

1 – Natalia Iocsak (Satu Mare, Honda Civic), 2 – Balog Dominic (Satu Mare, Honda Civic);

Debutanți:

DH1: 1 – Bogdan Mezei (Oradea, Nissan Micra), 2 – Raul Trifu (Cluj-Napoca, VW Polo), 3 – Adalbert Toth (Satu Mare, Mazda 323 F);

DH2: 1 – Nagy Attila (Baia Mare, Opel Astra), 2 – Mihai Filip (Baia Mare, Ford Puma), 3 – Florin Bob (Gherla Mare, Renault Clio);

Avansați:

AH10: 1 – Cornea Bogdan (Cluj-Napoca, MG ZR), 2 – Alexandru Bogdan (Cluj-Napoca, Opel Tigra), 3 – Mihai Vezendan (Satu Mare, Honda CRX);

AH11: 1 – Claudiu Orha (Baia Mare, Mitsubishi Colt), 2 – Veres Istvan (Baia Mare, Opel Manta), 3 – Marius Andor (Baia Mare, VW);

AH12: 1 – Szabo Robert (Zalău, Subaru Impreza), 2 – Kui Ferencz (Satu Mare, Seat Ibiza), 3 – Eduard Gobel (Baia Mare, BMW M3);

OPEN:

1 – Claudiu Orha, 2 – Istvan Veres, 3 – Szabo Robert   


 

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ALTE SPORTURI