Connect with us

ATLETISM

Robert Parge a corectat din nou recordul României la 400 m!


După ce a reușit să stabilească un nou record personal și național la categoria de vârstă ”UNDER 23” în cadrul Internaționalor de Atletism ale României , zălăuanul Robert Parge a reușit pe tărâm iberic, la Guadalajara în Spania, să corecteze din nou recordul țării și a parcurs turul de pistă în 45 de secunde și 84 de sutimi


Cel mai titrat atlet sălăjean al momentului, atlet care reprezintă însă în alt judeţ decât Sălajul, continuă să obţină performanţe răsunătoare.

În interval de o lună de zile, sprinterul Robert Parge a reuşit să corecteze recordul naţional al României în proba de 400 de metri plat la categoria de vârstă tineret (sub 23 de ani). Prima dată sportivul a reuşit să devină cel mai rapid alergător al României pe această distanţă la Cluj-Napoca, în cadrul Campionatelor Internaţionale ale României când a parcurs distanţa în 45 de secunde şi 92 de sutimi.

La interval de o lună de zile zălăuanul a reuşit să îmbunătăţească performanţa în cadrul Meatingului Athletic din Guadalajara (Spania) unde a reuşit să-şi îmbunătăţească performanţa cu 8 sutimi de secundă şi s-a clasat pe locul 4 în cadrul competiţiei cu un rezultat de 45 de secunde şi 84 de sutimi.

”Totul a fost foarte frumos în Spania. Mi-a plăcut atât vremea cât şi organizarea. Din păcate, din motive care nu ţin de organizatori, starturile se mai decalează, iar acest lucru s-a întâmplat şi la Guadalajara. Proba mea a fost decalată cu 20 de minute şi acest lucru mi-a afectat oarecum încălzirea. Din cauza faptului că mi-a fost puţin frică că mi-am pierdut încălzirea am plecat puţin mai uşor şi acest lucru a afectat rezultatul final. Nu vreau să fiu înţeles greşit. Mă bucur de acest rezultat şi sunt mulţumit de această performanţă, dar sunt conştient de faptul că se poate mult mai bine” – ne-a dezvăluit sportivul antrenat de Vasile Boboş la Clubul Sportiv Universitar din Cluj-Napoca.

Pentru Robert Parge urmează Campionatul Balcanic de Atletism rezervat seniorilor, dar gândul său este în continuare la Campionatele Europene de la Berlin unde îşi doreşte să alerge alături de cei mai buni sprinteri din Europa.

Sursa foto: u-cluj.ro

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ATLETISM