Connect with us

Pescuit și Vânătoare

Prinşi în flagrant de poliţişti în timp ce transportau cu autoturismul doi căpriori vânaţi ilegal


Patru bărbaţi au fost prinşi în flagrant de poliţişti după ce au vânat ilegal doi căpriori. Aceştia aveau autorizaţie de vânătoare pentru alte specii de animale, însă nu pe căpriori


Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au ridicat patru arme de vânătoare şi cartuşele aferente, două exemplare din specia căprior, vânate ilegal şi au indisponibilizat un autoturism.

Patru persoane sunt cercetate sub aspectul comiterii infracţiunii de braconaj cinegetic. Azi-noapte, poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Ocna Şugatag au surprins în flagrant patru bărbaţi, în timp ce transportau cu autoturismul două exemplare de interes cinegetic, din specia căprior.

Autoturismul a fost oprit pentru verificări în jurul orei 00.10, de către patrula de ordine şi siguranţă publică, care efectua activităţi pe raza localităţii Bârsana.

La volan a fost identificat un bărbat de 48 de ani, din localitate, iar în calitate de pasageri se aflau alţi trei bărbaţi, din Sighetu Marmaţiei, Bârsana şi Coştiui. În urma controlului efectuat poliţiştii au găsit în autoturism mai multe arme de vânătoare, muniţia aferentă acestora precum şi doi căpriori împuşcaţi.

Au fost sesizaţi poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase. Verificările efectuate de aceştia au relevat că cei patru bărbaţi, deţinători de arme de vânătoare, ar fi participat la o partidă de vânătoare autorizată pentru alte specii de vânat şi ar fi vânat căpriorii ilegal.

Cele patru arme de vânătoare şi cartuşele aferente au fost ridicate în vederea efectuării unei constatări tehnico-științifice criminalistice.

De asemenea, autoturismul folosit la comiterea infracţiunii a fost indisponibilizat la sediul Poliţiei Sighetu Marmaţiei, iar cele două exemplare din specia căprior au fost ridicate şi urmează a fi predate Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Maramureş.

Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de braconaj cinegetic.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Pescuit și Vânătoare