Connect with us

FOTBAL

Intenţii de Liga a III-a la Atletic Zalău!


Gruparea zălăuană se gândeşte serios ca în viitorul apropiat să activeze în eşalonul superior, mai ales că are susţinere şi din partea autorităţilor. Pentru a putea face acest pas din campionatul 2019 – 2020, CS Atletic Zalău trebuie să se califice  în această toamnă măcar cu o grupă de juniori republicani în Liga Elitelor


La cinci ani de la înfiinţarea, CS Atletic Zalău a ajuns să fie cel mai reprezentativ club de copii şi juniori din judeţul nostru, care în sezonul trecut a activat cu două echipe în Campionatul Naţional de juniori republicani, U 17 şi U 19.

Practic, gruparea condusă de Paul Hodiş este singura care ne reprezintă judeţul în competiţiile organizate de Federaţia Română de Fotbal, după ce FC Zalău a dispărut din peisaj în vara anului trecut.

Şi în stagiunea viitoare, CS Atletic Zalău va activa tot cu două grupe în campionatul de juniori republicani, însă în viitorul apropiat vrea să ajungă să reprezinte Sălajul chiar în Liga a III-a.

“În această vară, doar cinci jucători au terminat junioratul şi putem spune că în mare parte suntem acoperiţi şi pentru campionatul următor. Vom reînoi împrumuturile jucătorilor de la Şimleu, Bălan sau Cehu Silvaniei şi vom participa din nou cu două grupe în Campionatul Naţional de juniori republicani. Ne-am gândit foarte serios şi la Liga a III-a, dar vom putea ajunge în acest eşalon doar dacă ne vom califica în Liga Elitelor. Va fi foarte greu, deoarece în grupa preliminară vom da şi peste echipe bune, precum Ardealul sau CFR Cluj.  Cea mai scurtă cale spre Liga a III-a este ca noi să ajungem în Liga Elitelor. Când vom ajunge în Liga a III-a, în proporţie de 80-90% vom avea doar jucători din Sălaj, iar nucleul va fi format doar cu jucători crescuţi de clubul nostru”, ne-a informat directorul executiv de la CS Atletic, Călin Puşcaş.

Până să ajungă în Liga a III-a, CS Atletic Zalău se pregăteşte pentru noul sezon, care va începe de data aceasta mai devreme, pe 11 august. Deja zălăuanii s-au reunit de o săptămână, iar în perioada următoarea cele două grupe vor pleca într-un cantonament.

“Antrenamentele au început de săptămâna trecută, însă deocamdată nu suntem în efectiv complet. Mulţi dintre jucători sunt prin vacanţă, deşi campionatul trecut s-a terminat la început de luna mai. Ei trebuie să facă sacrificii dacă vor să ajungă fotbalişti”, a mai spus Călin Puşcaş.

Mai multe detalii, în ziarul Sportul Sălăjean din 18 iulie.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL