Connect with us

HANDBAL

Revine Lia Sîntămărean în forţă!


“Portăriţa” s-a accidentat grav în iarnă, dar după doar cinci luni ea se află din nou sub comanda antrenorului Horaţiu Paşca. Deşi era la final de contract, handbalista va apăra buturile formaţiei CSM Bistriţa  şi în sezonul viitor, după ce şi-a prelungit înţelegerea cu gruparea din Bistriţa-Năsăud


Goal-keeperul originar din Zalău a avut un început bun de sezon la CSM Bistriţa, însă a suferit o accidentare gravă în luna februarie a acestui an, în jocul de campionat cu HC Dunărea Brăila. Astfel, la o banală aruncare de la 7m executată de Alina Czeczi-Vătu, adică o altă handbalistă din Zalău, ligamentele au cedat şi portăriţa a căzut ca secerată la pământ.

Lia Cristina Sîntămărean a părăsit terenul în lacrimi şi în ţipete de durere. Diagnosticul a fost unul crunt: ruptură de ligamente la piciorul drept. Aceasta, în condiţiile în care ea mai suferise o accidentare asemănătoare în perioada în care evolua la Ştiinţa Bacău, dar la celălalt picior. Atunci, handbalista s-a operat de ligamente şi menisc, la o clinică din Ungaria. De data aceasta, ea a suferit o intervenţie chirurgicală la o clinică din Braşov.

După o perioadă de refacere foarte bună, portarul în vârstă de 29 de ani a reintrat în programul echipei pregătite de Horaţiu Paşca, care din noul sezon va purta denumirea de Gloria Bistriţa! Aflată la final de contract, sălăjeanca a ajuns la un acord cu gruparea bistriţeană şi cele două părţi au semnat un nou angajament pentru o perioadă de un an.

Astfel, Sîntămărean a fost prezentă la reunirea lotului ce a avut loc la începutul săptămânii.

“Mai rămân un sezon la Bistriţa, acolo unde mă simt foarte bine. Am avut o perioadă mai grea, după accidentarea din iarnă. Am fost operată de Dr. Ion Loghinescu şi m-am recuperat super, iar de luni am început antrenamentele alături de fete. Eu eram la final de contract, dar mi-am prelungit înţelegerea pentru încă un sezon. Îmi place respectul şi seriozitatea clubului, dar şi a celor din staff. În plus, publicul este minunat. E o plăcere să joci acasă cu un asemenea public şi aşa galerie. Eu vreau să fiu sănătoasă şi îmi fac treaba cât mai bine la Bistriţa”, a declarat Lia Sîntămărean pentru ziarul Sportul Sălăjean.

În carieră, handbalista a mai evoluat la CSS Zalău, HC Zalău, Ştiinţa Bacău, CSM Rm. Vâlcea şi Corona Braşov.

 

 

 

 

 

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in HANDBAL