Connect with us

HANDBAL

Tadici a tras concluziile după Mondialul din Ungaria: ”Ne-am depăşit condiţia, iar în spatele României au rămas echipe foarte bune”


Selecţionerul Naţionalei Under 20 a fost mulţumit de faptul că echipa sa şi-a îndeplint obiectivul la turneul final din Ungaria şi consideră că un loc mai bun era greu de atins, în condiţiile în care unele adversare au avut loturi puternice, cu jucătoare care deja aveau experienţă prin campionatele interne, chiar şi în Liga Campionilor


 Naţionala Under 20 a României şi-a îndeplint obiectivul la Campionatul Mondial din Ungaria, unde s-a clasat pe locul 8.

Cu trei victorii în grupă, ”tricolorele” au ajuns în optimi de pe locul al treilea şi au trecut de această fază a competiţiei de Croaţia, pe care au învins-o cu 28 – 25.

Din sferturi însă, naţionala lui Tadici nu a mai prea făcut faţă ritmului competiţiei, dar şi adversarilor mult mai puternici.

Astfel, a urmat o înfrângere cu ţara gazdă Ungaria, după care România a jucat pentru locurile 5 – 8. ”Tricolorele” s-au văzut învinse atât de Danemarca, cât şi de Franţa, iar în aceste condiţii au terminat turneul final pe locul 8.

La finalul Mondialului de la Debrecen, Gheorghe Tadici a tras concluziile Naţionalei şi a părut mulţumit de locul 8.

Selecţionerul consideră că un loc mai bun era greu de atins, în condiţiile în care unele adversare au avut loturi puternice, cu jucătoare care deja aveau experienţă prin campionatele interne, chiar şi în Liga Campionilor.

”O clasare în primele opt a însemnat un obiectiv îndeplinit, chiar depăşit prin ceea ce s-a întâmplat la Campionatul Mondial şi ce echipe au fost. Sunt mulţumit de locul din clasament, dar sunt mai puţin mulţumit de faptul că nu avem jucătoare de câmp care să intre în primele opt pe postul lor în afară de Raluca Kelemen care ar fi pe locul 4 la portari. Este un semn pentru viitor. Când Târcă care este speranţa numărul unu de viitor pentru handbalul românesc dă 10 goluri de la 9 m în cele nouă jocuri este de altfel un semnal. A fost acel meci cu Ungaria din sferturi, care era imposibil de câştigat, fiindcă am întâlnit o naţională foarte bună. În plus, am beneficiat şi de nişte arbitraje numai din lumea a treia a handbalului, din Uruguay, Paraguay, China, Algeria, care normal că ne-au creat ceva probleme. Până la urmă, ne-am depăşit condiţia, iar în spatele nostru au rămas echipe foarte bune, precum Suedia, Germania, Brazilia, Croaţia, chiar şi Japonia, care au putere. În ceea ce le priveşte pe echipele din faţa noastră, ele au jucătoare care joacă de un an de zile în ligile naţionale din ţările lor, mai ales Ungaria, care are câteva jucătoare ce evoluează inclusiv în Liga Campionilor”, a declarat Gheorghe Tadici pentru Sportul Sălăjean.

Patru victorii a reuşit România, cu Japonia, Paraguay, Angola şi Croaţia şi a pierdut de cinci ori, cu Olanda, Danemarca (de două ori), Ungaria şi Franţa.

Campionatul Mondial a fost câştigat de Ungaria, care în finală a trecut cu 28 – 22 de Norvegia.

 

Mai multe, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 18 iulie.

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in HANDBAL