Connect with us

DIVERSE

Naționala lui Tadici, locul 8 la Campionatul Mondial de tineret din Ungaria


După ce a fost eliminată din sferturi de Ungaria, România a jucat pentru locurile 5 – 8, dar a pierdut cu Danemarca și Franța, astfel că se clasează pe poziția a opta. Oricum, selecționata antrenată de Gheorghe Tadici și-a atins obiectivul la acest turneu final


Timp de două săptămâni, în Ungaria, la Debrecen a avut loc Campionatul Mondial de tineret, unde a participat și România condusă de Gheorghe Tadici.

De la bun început, selecționerul a declarat că obiectivul naționalei la acest turneu este o clasare în primele opt locuri, iar acesta a și fost atins, după de România a trecut de Croația în optimi.

În sferturi, ”tricolorele” au făcut un meci bun cu țara gazdă – Ungaria, dar pe final au cedat la cinci goluri și au ratat calificare în semifinale. România a continuat să joace la Debrecen pentru locurile 5 – 8, dar nu a reușit mare lucru, astfel că vineri a evoluat din nou contra naționalei din Danemarca. După ce în grupe a pierdut la 19 goluri diferență, de data aceasta, ”tricolorele” au suferit o înfrângere la nouă goluri, 20 – 29.

Ultimul meci al României a fost cel de sâmbătă, cu Franța, pentru locurile 7 – 8. Doar în primele 20 de minute au făcut față ”tricolorele”, după care Franța și-a impus jocul și la pauză conducea cu 16 – 11. În partea secundă, elevele lui Tadici au încercat să revină în joc, dar fără succes și în final au pierdut la șase goluri, 30 – 24.

În cele nouă meciuri jucate la Debrecen, naționala de tineret a României a reușit patru victorii și a pierdut de cinci ori, dar și-a îndeplinit obiectivul, clasarea în primele opt echipe din lume.

România – Franța 24 – 30 (11 – 16)

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVERSE