Connect with us

Sporturi

Ioana Lung şi Ana Carp, locul 1 la Cupa “Ianus”


Deşi competiţia a fost organizată în oraşul de la poalele Meseşului, cele două sportive sunt singurele din judeţul nostru care au reuşit să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Clasări pe podium au obţinut şi Natalia Mocan şi Patrik Bolduţ


Sărbătoare în “sportul alb” la Zalău. La finalul săptămânii trecute a avut loc Cupa “Ianus”, competiţie ce a ajuns în acest la cea de-a şasea ediţie. La fel cum s-a întâmplat şi anul trecut, turneul a fost organizat sub egida Federaţiei Române de Tenis de ACS Sergiu Carp Tennis Club, în colaborare cu Primăria municipiului Zalău, care a pus la dispoziţia organizatorilor terenurile de tenis de la Baza Sportivă. Sponsorul competiţiei a fost SC Ianus SRL. La startul întrecerii de la Zalău s-au înscris nu mai puţin de 40 de sportivi, proveniţi din Sălaj şi din judeţele limitrofe, Bihor, Satu Mare, Cluj sau Bistriţa.

Au fost înscrişi şi tenismeni din colţuri mai îndepărtate ale ţării, însă din cauza numărului mic de sportivi înscrişi, aici ne referim la categoriile de vârstă 16 şi 18 ani, cei înscrişi au ales să nu mai vină, astfel că ediţia a şasea a Cupei “Ianus” s-a desfăşurat pe şase categorii de vârstă, 10, 12 şi 14 ani, atât la fete, cât şi la băieţi. Aşa cum era de aşteptat, la competiţia zălăuană au participat şi mulţi sălăjeni de la CSM Zalău, ACS  Sergiu Carp Tennis Club, ACS Tenis Pro Zalău, CS ProTenis Şimleu sau Palatul Copiilor Zalău.  Astfel, la categoria 10 ani, pe tabloul feminin, au fost înscrise 6 sportive, dintre care 5 din judeţul nostru.

Cele 6 micuţe tenismene au fost împărţite în două grupe, iar câştigătoarele s-au duelat între ele pentru locul 1. Câştigătoarea Grupei A a fost Raluca Băican de la CSM Oradea, în timp ce Grupa B a fost câştigată de Ana Carp de la CSM Zalău. În lupta pentru marele trofeu, sălăjeanca noastră a avut câştig de cauză, astfel că a cucerit primul loc. Carp a trecut în două seturi de Băican, scor 4 – 2, 4 – 0. Podiumul a fost completat de Natalia Mocan de la CS ProTenis Şimleu Silvaniei, aceasta fiind şi prima medalie pentru sportiva pregătită de Barna Krisztian.

Pe tabloul masculin, au fost înscrişi 7 sportivi, împărţiţi în două grupe. Din păcate, sălăjenii nu au reuşit să se impună în nicio grupă. În Grupa A, Eneas Burde de la CS Marc Tennis a câştigat locul 1, în timp ce în cealaltă grupă, primul loc i-a revenit lui Alexis Crişan de la CS Winners TC. Totuşi, pe locul 3 s-a clasat Patrik Bolduţ de la ACS Tennis Pro Zalău, după ce l-a învins pe Vlad Cojocaru cu 4 – 2, 4 – 1. Nici la 12 ani feminin, sălăjenii noştri nu au fost mai norocoşi, astfel că cele două grupe au fost câştigate de Anne Marie Gante de la CS Sănătatea Oradea şi de Daniela Pop de la CS 4 A For Sports S M.

Cea mai bună clasare din rândul sălăjenilor la această categorie a fost obţinută de Daniela Cherecheş de la Sergiu Carp Tennis Club, locul 4. La categoria 12 ani masculin, Bogdan Stepanov (ACS Tennis Pro Zalău) a ocupat locul 5. La 14 ani masculin, Kovacs Rudolf de la CSM Zalău a ocupat locul 5, în timp ce întrecerea feminină de la 14 ani a fost una dintre cele mai disputate şi mai frumoase din întreaga competiţie, finala fiind una sută la sută zălăuană. La această categorie au fost înscrise şase sportive, dintre care trei reprezentate ale cluburilor sălăjene. Este vorba de Iulia Şanta de la CS ProTenis Şimleu Silvaniei, Ioana Lung de la Palatul Copiilor Zalău şi Cezara But de la CSM Zalău, ultimele două fiind marile favorite ale acestei categorii. Să spunem că recent, Cezara But a început să se pregătească sub comanda antrenorului Sergiu Carp, de la Sergiu Carp Tennis Club şi forma sportivei este într-o continuă creştere.

De cealaltă parte, Ioana Lung este de la turneu la turneu mai dezinvoltă şi aşteptările sunt mari în cazul ei. Atât Ioana Lung, cât şi Cezara But au fost de neoprit în primele trei meciuri, obţinând victorii la pas. Sportiva de la Palatul Copiilor Zalău a pierdut doar două game-uri în primele trei partide, în timp ce But a pierdut doar 7 game-uri. Astfel, cele două sportive din Sălaj s-au duelat pentru marele trofeu. Meciul a fost unul frumos şi de calitate, forma celor două sportive fiind de remarcat. În cele din urmă, Ioana Lung a reuşit să se impună şi să-şi adjudece un nou trofeu, demonstrând încă o dată că este o mare speranţă a tenisului de câmp din Sălaj. O mare speranţă este şi Cezara But, care i-a ţinut piept Ioanei, pe cât posibil.

“Pe Cezara But a preluat-o Sergiu Carp, şi-a îmbunătăţit jocul, a ţinut multe minge în teren şi i-a dat de furcă Ioanei. Jocul ei este în creştere. Sergiu are deja un bagaj mare de cunoştiinţe, el fiind în Colegiul Naţional de Antrenori, sunt nişte cursuri organizate de Federaţie, unde are acces gratuit şi poate învăţa multe metode noi de antrenament, pe care el şi le-a însuşit şi le aplică. Este o sportivă de calitate şi într-o discuţie cu părinţii am decis să facem performanţă cu ea, pentru că se poate”, ne-a declarat Constantin Carp. Să spunem că la finalul competiţiei, câştigătorii au fost răsplătiţi cu medalii, cupe şi diplome oferite din partea sponsorului principal al competiţiei, SC Ianus SRL.

 

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Sporturi