Connect with us

Editorial

EDITORIAL. Noi când o să mai avem fotbal?

Campionatul Mondial de Fotbal este în plină desfăşurare şi cei care iubesc acest sport se bucură de meciuri de calitate. Din păcate, România nu este prezentă nici de acestă dată la turneul final, dar cel mai dureros este poate faptul că Zalăul nu are o echipă la nivel de… hai să spunem, cel puţin Liga a III-a.

Cu terenuri de sport care arată cum arată şi cu investiţii doar în echipele de seniori nu se poate ajunge să te baţi cu cei puternici. Modelul Gheorghe Hagi este destul de greu de implementat pentru că cei mânaţi de pasiune nu au bani să investestească, iar dacă nu au bani stau la mâna autorităţilor locale.

Cum cei îndrumaţi de pasiune sunt în general oameni simpli şi muncitori, bine educaţi de acasă, nu intră într-un partid politic sau nu face propagandă doar pentru a beneficia de sprijinul autorităţilor locale pentru a reuşi să-şi pună la punct o bază sportivă cât de cât de calitate şi uite aşa nu avem baza unei echipe sălăjene care să atace promovarea în Liga a III-a. Răzleţ au apărut câteva şcoli de fotbal sau cluburi private, dar nu este suficient.

La cluburile private ajung în general copiii de oameni înstăriţi, oamei care îşi permit să susţină financiar echipa la deplasări, dar în general marii sportivi provin din famili simple unde copiii ştiu ce înseamnă munca de mici şi pun osul la treabă pentru a scăpa de sărăcie. Copilul de bani gata este obişnuit să primească totul de-a gata şi nu este obişnuit să pună osul la treabă astfel că nivelul la fotbal nu prea creşte, cel puţin la nivel de judeţ.

Fără sprijin serios şi baze adecvate o să mai urmărim România doar în meciurile de precalificare, iar fotbal de nivelul Ligii a III-a doar cel mai devreme peste un an, dar posibilitatea este doar una teoretică. Pe lângă slaba pregătire a tinerilor din ziua de azi, nu trebuie să mulţumim şi vrem să aducem mulţumiri Primăriei Zalău pentru faptul că a oprit finanţarea către Clubul Sportiv Fotbal Club Zalău, club care a avut pe lângă echipa de seniori şi câteva grupe de copii şi juniori, grupe care au fost lăsate de izbelişte. Stau şi mă întreb aşa… teoretic… ”Oare au mustrări de conştiinţă cei vinovaţi de dispariţia clubului zălăuan?”

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Editorial