Connect with us

HANDBAL

Naţionala Under 20 s-a oprit în sferturi, dar a visat frumos o repriză!


Reprezentativa tricoloră condusă de Gheorghe Tadici a făcut un joc bun în faţa Ungariei în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de la Debrecen, având un surprinzător avans de trei goluri la pauză!


Pentru ediţia din acest a Campionatului Mondial Under 20, care se desfăşoară la Debrecen, România a avut ca obiectiv calificarea între primele opt naţiuni din lume.

În faza grupelor, elevele lui Gheorghe Tadici au înregistrat trei victorii şi două eşecuri, clasându-se pe locul 3 în Grupa C.

În optimile de finală, “tricolorele” au întâlnit reprezentativa ţării gazdă, într-un joc desfăşurat miercuri după-amiază în Sala “Fonix” din Debrecen, în faţa unor tribune arhipline.

Deşi era creditată cu a doua şansă, România s-a mobilizat şi a jucat foarte bine în prima repriză, având la pauză un avans de trei goluri!

Pentru acest scor surprinzător, echipa condusă de Tadici s-a bazat pe un “triunghi” năucitor făcut din Sorina Tîrcă, Raluca Petruş și Andreea Tecar.

Din păcate, lipsa de experienţă a fetelor noastre s-a simţit, iar Ungaria a revenit de la vestiare cu o dorinţă mult mai mare de victorie şi în repriza secudă a reuşit să egaleze, ba chiar să prea avantajul de pe tabela de marcaj.

Un aport important al amfitrioanelor a fost prestaţia extraordinară a portarului Bino Boglarka, cea care a salvat 12 aruncări pe care scria “gol”, având un procent de 48%!

Până la urmă, Ungaria s-a impus la o diferenţă de 5 goluri şi s-a calificat în semifinalele competiţiei, în timp ce România va juca pentru locurile 5 – 8.

Vom reveni cu mai multe amănunte.

 


Ungaria  – România 31 – 26 (14 – 17)!


 

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in HANDBAL