Connect with us

HANDBAL

Anca Onicaş schimbă echipa


Revenită în ţară după ce a câştigat titlul naţional în Spania, fosta jucătoare de la HC Zalău a bifat un sezon în Banat, dar în această vară a schimbat aerul şi să se pregăteşte de o nouă aventură


Remarcată la CSS Hunedoara, Anca Onicaş a făcut pasul către loturile naţionale încă de când era o puştoaică. A fost “recrutată” la Centrul Naţional de Excelenţă de la Râmnicu Vâlcea şi de acolo a fost transferată la HC Zalău. Altfel spus la echipa de pe meleagurile pe care s-au născut părinţii săi, este vorba de satul Aghireş (comuna Meseşenii de Jos).

Din păcate, aventura sa în Sălaj a fost una de scurtă durată şi s-a terminat urât, astfel că fosta internaţioala de tineret a ajuns să întrerupă pentru o perioadă activitatea de performanţă, din cauză unor probleme cu grila de transfer.

Într-un final, talentata handbalistă a putut să îşi continue activitatea, iar în sezonul 2016 – 2017 a jucat în prima ligă din Spania. În Peninsula Iberică, fostul inter al Naţionalei de junioare a îmbrăcat tricoul formaţiei Clube Balonmán Mecalia Atlético Guardés, cu care a evoluat în Challenge Cup, dar cu care a reuşit şi o performanţă istorică, cucerind titlul naţional!

A revenit, însă, în ţară şi în vara anului trecut a semnat un contract cu SCM Timişoara – formaţie de liga secundă, dar care s-a bătut la promovarea pe prima scenă. Bănăţencele s-au ţinut tare şi au reuşit 19 victorii în cele 22 de jocuri din Seria B a Diviziei A.

A fost, însă, suficient pentru promovare, deoarece setea de handbal din capitala Maramureşului a fost mai mare şi Minaur Baia Mare a câştigat clar seria, fiind neînvinsă (21 de victorii şi o remiză)! În aceste condiţii, Anca Onicaş s-a despărţit de SCM Timişoara în această vară şi s-a reorientat.

Astfel, recent, jucătoarea în vârstă de 22 de ani a semnat un contract cu CS Dacia Mioveni 2012. Altfel spus, o adversară din sezonul trecut, care s-a clasat pe locul 3 în Seria B din liga secundă, acolo unde argeşencele au înregistrat 13 victorii, o remiză şi opt eşecuri. Pentru noul campinat, formaţia din Mioveni nu mai vrea să rateze promovarea în Liga Naţională, iar pentru aceasta au fost realizate mai multe transferuri, între care şi Anca Onicaş.

Sursa foto: fanhandbal.ro

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in HANDBAL