Connect with us

DIVERSE

Naţionala condusă de Tadici, în sferturi la Campionatul Mondial de tineret!


După ce au ieşit din grupă de pe locul 3, ”tricolorele” au trecut în optimi de Croaţia şi deja şi-au asigurat un loc în primele opt echipe din lume la turneul final din Ungaria


 Cu trei victorii din cinci meciuri disputate în grupă, România s-a clasat pe locul 3 şi s-a calificat în optimile Campionatului Mondial de tineret. Obiectivul naţionalei lui Tadici a fost de la bun început ajungerea în sferturi, iar acesta a fost deja îndeplinit, după ce ”tricolorele” au trecut şi de faza optimilor de finală.

În această fază, România s-a duelat marţi după-amiază, cu Croaţia, o naţională pe care a mai învins-o şi la turneul de calificare de la Cluj-Napoca. De data aceasta, miza jocului a fost una şi mai mare, dar elevele lui Tadici s-au descurcat bine, iar cu excepţia debutului au condus ostilităţile.

România s-a desprins la două goluri din minutul 11, iar din acel moment nu i-a mai oferit posibilitatea adversarei să revină.

Faţă de celelalte jocuri, ”tricolorele” şi-au îmbunătăţit evoluţia din apărare, iar pe atac au dat un randament bun, astfel că după contraatacuri rapide România a reuşit să se desprindă decisiv şi la pauză a avut 18 – 12.

Cea mai mare diferenţă s-a înregistrat în minutul 33, când Marin a făcut 20 – 12, însă la acest scor, România a început să se relaxeze şi au apărut din nou emoţiile.

Cu 15 minute înainte de final, Croaţia s-a apropiat la trei goluri, 21 – 18, iar Tadici a cerut time-out. Suspansul a continuat după ce ”tricolorele” au ratat două aruncări de la 7 m prin Târcă şi Nichitean, dar emoţiile au fost risipite de Alexandra Badea, care a făcut 28 – 24 în minutul 58.

S-a termiant 28 – 25, iar România a ajuns în sferturile Campionatului Mondial de tineret, unde cel mai probabil se va duela cu Ungaria, într-o partidă ce va avea loc miercuri.

Raluca Kelemen s-a remarcat şi în optimi!

”Portăriţa” de la HC Zalău traversează un moment bun la turneul final din Ungaria, acolo unde a devenit portar de bază al naţionalei lui Tadici. Raluca Kelemen a avut evoluţii bune în grupe, la meciurile importante cu Japonia, Olanda şi Angola, iar procentajul său la reuşite a fost în unele meciuri chiar şi peste 50%.

O contribuţie importantă a avut Kelemen şi în meciul cu Croaţia în care procentajul reuşitelor a fost de 45%.

În meciul cu Croaţia, cea mai bună marcatoare pentru România a fost Sorina Târcă cu 8 goluri.

 

România – Croaţia 28 – 25 (18 – 12)

 România: Cristina Lung, Raluca Kelemen şi Daciana Hosu – Sorina Târcă (8), Alexandra Badea (7), Teodora Popescu (4), Ana-Maria Mihart (3), Bianca Marin (2), Andreea Tecar (2), Andreea Popa (1), Raluca Petruş (1), Alexandar Severin, Bianca Berbece, Diana Nichitean, Andreea Stângă şi Alexandra Banciu. Antrenor: Gheorghe Tadici

 

 

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVERSE