Connect with us

FOTBAL

Noua ediţie a Cupei României va aduce la start echipe noi!


Sezonul 2018 – 2019 va debuta pe 22 iulie cu prima etapă din Cupă, unde şi-au manifestat interesul să participe şi echipe noi, din Marin, Ip, Bălan sau Giurtelecu Şimleului. Se aşteaptă şi alte nume noi, iar înscrieri se mai pot face până pe 16 iulie


Finala Cupei dintre Rapid Jibou şi Someşul Someş Odorhei a fost şi ultimul joc din sezonul 2017 – 2018. După acest meci, fotbalul sălăjean a intrat într-o pauză, însă nu foarte lungă, având în vedere că stagiunea 2018 – 2019 va începe peste scurt timp, în mai puţin de trei săptămâni.

Oficialii de la AJF Sălaj au stabilit ca prima etapă din faza judeţeană a Cupei să aibă loc pe 22 iulie, iar deja a fost dat startul la înscrieri. Au şi existat discuţii în teritoriu, iar la start am putea regăsi nume noi. Echipe noi din Marin, Ip, Bălan sau Giurtelecu Şimleului şi-au manifestat interesul de a participa în această competiţie, iar mai apoi şi în Liga a V-a, dar la start ar putea apărea şi alte nume noi, având în vedere că înscrieri se pot face până pe 16 iulie, dată la care se vor stabili şi meciurile din  primul tur.

Pe lângă echipele noi, în prima etapă a Cupei vor mai intra şi ultimele clasate din campionatul trecut al Ligii a V-a.

“Aşteptăm cu interes ca în Cupa României să avem cât mai multe echipe noi. Deja au confirmat câteva formaţii din zone fotbalistice care erau date uitării, precum Giurtelecu Şimleului sau Marin. Se mai poartă discuţii şi în alte zone şi s-ar putea să revină în circuitul fotbalistic şi comuna Sărmăşag. Această competiţie poate fi şi un mijloc de promovare a localităţilor respective şi nu implică foarte multe sacrificii, deoarece în Cupă, echipele noi pot evolua şi fără legitimaţii, doar pe baza unui tabel”, ne-a informat secretarul AJF Sălaj, Leontin Moga.

În aceste zile va avea loc şi Comitetul Executiv al AJF Sălaj, în care se vor stabilii mai multe detalii despre noul sezon.

Cel mai probabil, Liga a IV-a va începe în 26 august, la fel şi Liga a V-a.

Ultimul eşalon ar putea să strângă la start mult mai multe echipe decât anul trecut, astfel că există şi varianta ca în fiecare Serie să regăsim câte 16 formaţii.

MAI MULTE ÎN EDIŢIA ZIARULUI SPORTUL SĂLĂJEAN DE MIERCURI, 11 IULIE.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL