Connect with us

ARTE MARTIALE

Karateka Andreea Szilaghi, premiată într-un cadru festiv de Primăria Marca


Sportiva de 12 ani de la CS Good Dragon Marghita a fost premiată de către primarul comunei, Ioan Şumălan, în cadrul celei de-a noua ediţii a Festivalului “Plăcinta mărcanului”


În data de 1 iulie, în comuna Marca a fost zi de sărbătoare. Primăria şi Consiliul Local Marca au organizat cea de-a noua ediţie a Festivalului “Plăcinta mărcanului”, festival devenit o tradiţie locală, acesta fiind rezultatul unui proiect european.

Localnicii, dar nu numai, s-au putut bucura de un spectacol de muzică populară, iar cei tineri de o discotecă în aer liber, în timp ce copiii au putut beneficia de o pictură pe faţă, cu tot felul de animăluţe sau desene pentru copii.

În cadrul evenimentului festiv, autorităţile locale le-au pregătit participanţilor şi câteva surprize. Astfel, mai multe persoane au fost premiate în cadrul Festivalului, printre care amintim trei cupluri care au împlinit 50 de ani de căsnicie, este vorba despre perechile  Zite Ioan şi Terezia, Gîrdan Gavril şi Floare şi Lazoc Vasile şi Ludovica, care au primit din partea autorităţilor locale şi o sumă de bani.

Tot în cadrul Festivalului au fost premiaţi şi cei de la SVSU Marca. După ce au luat locul 1 pe judeţ la Concursul Profesional al Serviciciilor Voluntare Situaţii de Urgenţă, cei de la SVSU Marca au fost premiaţi şi ieri, chiar s-au deplasat la Timişoara pentru faza interjudeţeană. De asemenea, medicul Ioan Purcaru a primit titlul de cetăţean de onoare.

Nici sportivii comunei nu au fost uitaţi, iar autorităţile locale au organizat şi un turneu de minifotbal pentru doritori. La startul întrecerii s-au înscris şase echipe, toate din comuna Marca. După meciuri disputate şi frumoase, echipa câştigătoare a fost Gleznele Fine Marca. Să spunem că Gleznele Fine Marca a cucerit în acest an şi trofeul Cupei “1 Mai” de la Şumal, organizată tot de către Primăria şi Consiliul Local Marca. De asemenea, înaintea startului turneului, a avut loc şi un meci demonstrativ între echipele şcolilor din Marca şi Şumal, jucătorii fiind elevii de până în clasa a VIII-a.

Totuşi, cel mai reprezentativ sportiv din comuna Marca este karateka Andreea Szilaghi, cea care practică karate la Clubul Sportiv Good Dragon Marghita. Deşi are doar 12 ani, tânăra sportivă din comuna Marca are peste 30 de medalii de la competiţiile judeţene, vitrina ei de trofee fiind încununată cu medalii obţinute la Campionatele Europene şi Mondiale.

Autorităţile locale din Marca nu au rămas indiferenţi la aceste performanţe, iar tânăra karateka a fost premiată cu o sumă de bani după performanţele de la Europene şi Mondiale.

Totuşi, primarul Ioan Şumălan a ţinut să o premieze pe Andreea Szilaghi şi într-un cadru festiv. Astfel, la Festivalul “Plăcinta mărcanului”, karateka a fost premiată cu o diplomă de către autorităţile locale, dar şi cu un buchet de flori.

După premiere, sportiva de 12 ani, alături de colegii de la CS Good Dragon Marghita au făcut şi o demonstraţie de karate pentru cei prezenţi la eveniment. În final, să spunem că autorităţile locale au premiat şi cei mai buni elevi ai comunei, care au obţinut note bune la Evaluarea Naţională 2018, note de 10 la matematică şi română. Este vorba despre trei elevi, Ana-Maria Strite, Maria Gozman Pop şi Bianca Gîrdan.

“A devenit o tradiţie acest Festival. Andreea Silaghi este o muncitoare şi ne mândrim cu ea. Are  şi un frate mai mic, care vine şi el cu forţă din spate, poate şi ambiţionat de rezultatele Andreei. Evenimentul a fost unul foarte reuşit, zic eu, mai ales că numărul participanţilor creşte de la an la an. Este un eveniment aşteptat şi în ciuda dificultăţilor cu bugetul, încercăm să păstrăm festivalul, pentru că este păcat ca după nouă ediţii să îl pierdem. Festivalul este rezultatul unui proiect european de fapt şi a devenit o tradiţie pentru comuna noastră”, ne-a declarat Ioan Şumălan, primarul comunei Marca.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in ARTE MARTIALE