Connect with us

FOTBAL

Liviu Antal, golgheter în Lituania!


Şimleuanul a ajuns la 11 goluri marcate pentru Zalgiris şi este în topul celor mai buni marcatori, cu două goluri mai mult decât ocupantul locului secund


Ajuns în Lituania, în vara anului trecut, Liviu Antal a avut nevoie de timp pentru a se acomoda, astfel că în a doua parte a sezonului trecut, şimleuanul a jucat în doar 12 meciuri şi a înscris patru goluri. Fotbalistul a avut parte şi de mai multe accidentări, dar a trecut peste perioada nefastă şi în noul campionat a devenit un jucător de bază la Zalgiris.

La campioana Lituaniei, şimleuanul traversează o perioadă excelentă, iar după 17 etape a ajuns să fie de departe golgheterul echipei, dar şi al campionatului. În 15 meciuri în care a jucat pentru Zalgiris în prima divizie, Antal a marcat nu mai puţin de 10 goluri, fiind pe primul loc în topul marcatorilor, cu două goluri mai mult decât ocupantul locului secund.

“Mă bucur că sunt într-o perioadă foarte bună şi pot să îmi ajut echipa. Nu am mai avut o astfel de perioadă de când jucam la FC Vaslui, unde eram golgheter. Îmi propun să marchez cât mai multe goluri, iar dacă la final voi fi cel mai bun marcator din campionatul Lituaniei va fi perfect pentru mine”, ne-a declarat Liviu Antal.

Ultimul gol marcat în campionat de către Liviu Antal a fost în derby-ul de săptămâna trecută cu liderul Suduva. Într-un moment în care echipa sa evolua în 10 oameni, Liviu Antal a marcat în ultimele 10 minute, din interiorul careului, după ce a trecut de trei adversari.

Cu această victorie, Zalgiris s-a apropiat la 5 puncte de lider, însă echipa lui Liviu Antal are cu un meci mai mult decât contracandidata la primul loc. “Victoria din meciul cu Suduva a fost esenţială. Trebuia să câştigăm, fiindcă altfel era foarte greu să mai ajungem pe primul loc. Şi aşa este dificil fiindcă este o diferenţă de 5 puncte, dar vom face tot ce putem să câştigăm campionatul”, a mai spus şimleuanul în vârstă de 29 de ani.

Duminică, Liviu Antal a jucat din nou pentru Zalgiris, de data aceasta într-un meci din optimile Cupei, cu Jonava, ultima clasată din campioantul primului eşalon. Vicecampioana Lituaniei a trecut cu 5 – 0, iar unul dintre goluri a fost reuşit de fotbalistul şimleuan.

 

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL