Connect with us

CUPELE EUROPENE

Dacă trece de Buducnost, Volei Municipal Zalău se va duela cu Steaua în Cupa Challenge!


Fosta campioană a României se poate duela cu gruparea din capitală în faza 16-imilor de finală ale Cupei Challenge, fază în care steliştii sunt calificaţi direct


Pentru un loc în 16-zecimile competiţiei, Volei Municipal Zalău se va duela cu Buducnost Podgorica într-o “dublă” manşă ce este programată în luna noiembrie.

Pentru sezonul 2018 – 2019, Volei Municipal Zalău vrea să facă uitate toate nereuşitele din stagiunea trecută, astfel că şi în cupele europene îşi propune să aibă un parcurs cât mai lung.

Primul adversar cu care se va duela gruparea de sub Meseş în Cupa Challenge este Buducnost Podgorica, o formaţie care a devenit vicecampioană în Muntenegru şi care are în palmares trei titluri de campioană, în 2002, 2007 şi 2008.

La prima vedere, echipa din Buducnost nu pare una de speriat, însă adversarul trebuie tratat cu maximă seriozitate, dacă zălăuanii îşi doresc ca aventura europeană să nu se termine brusc, la fel cum s-a întâmplat în 2016 şi 2017, când gruparea de sub Meseş a fost eliminată încă după primul tur.

Partida tur dintre Buducnost Podgorica şi Volei Municipal Zalău are loc în perioada 6 – 8 noiembrie, în Muntenegru, în timp ce returul se va disputa în Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici” din Zalău, în perioada 13 – 15 noiembrie.

Este pentru al treilea an la rând, când Volei Municipal Zalău joacă doar în Cupa Challenge. Chiar  dacă a evoluat în a treia competiţie europeană, formaţia zălăuană nu a rupt gura târgului. În 2016 a pierdut de o manieră ruşinoasă calificarea cu MOK Jedinstvo Brcko din Bosnia, iar anul trecut au pierdut ambele meciuri cu Benfica Lisabona.

La sediul CEV din Luxemburg s-au stabilit întreg programul Cupei Challenge. În această competiţie, România mai este reprezentată de încă două echipe, este vorba de Tricolorul Ploieşti – care a renunţat să joace în Liga Campionilor – şi de Steaua Bucureşti, medaliată cu bronz în stagiunea trecută a Diviziei A1.

Şi campioana Tricolorul Ploieşti va intra încă din prima fază a competiţiei şi urmează să se dueleze cu Levski Sofia. În schimb, Steaua este calificată direct în 16-zecimi, dar îşi va afla adversarul abia după disputarea meciurilor din prima fază.

Conform  tragerii la sorţi, câştigătoarea dintre Buducnost Podgorica şi Volei Municipal Zalău se va duela cu formaţia din Capitală.

În cazul în care Zalăul trece de vicecampioana Muntenegrului, în 16-zecimi va avea loc un duel românesc. Meciurile din 16-zecimi sunt programate în perioada 27 – 29 noiembrie şi 4 – 6 decembrie.

A patra reprezentată a României în cupele europene este Arcada Galaţi, care va intra în 16-zecimile Cupei CEV. Adversara gălăţenilor se va cunoaşte după duelul din preliminariile Ligii Campionilor, dintre CV Teruel (Spania) şi Lindemans Aalst (Belgia).

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in CUPELE EUROPENE