Connect with us

HANDBAL

Zălăuanca Alina Czeczi-Vătu, golgheter detaşat la HC Dunărea Brăila


Experimentata extremă orginiară din Zalău a fost de departe cea mai bună marcatoare din lotul grupării de pe Dunăre, marcând numai puţin de 137 de goluri în cele 25 de partide de campionat în care a evoluat


Din păcate pentru iubitorii handbalului din Sălaj, Alina Czeczi-Vătu poate fi considerată unul dintre “ultimii mohicani” ai sportului de pe semicerc din judeţul Sălaj în Liga Florilor. Din fericire, handbalista în vârstă de 28 de ani îşi face treaba cu mândrie, deşi nu îmbracă tricoul formaţiei HC Zalău.

Încă din anul 2013, experimentata extremă joace la HC Dunărea Brăilă, cu o  mică întrerupere, în care a evoluat un tur pentru Măgura Cisnădie.

Cu formaţia de pe Dunăre, sălăjeanca noastră a cucerit două medalii de bronz, în anii 2014 şi 2017.

În ultimul sezon, Brăila a avut o clasare modestă, având în vedere că echipa condusă de Florentin Pera a ocupat doar locul 9!? Cu toate acestea, Alina Czeczi-Vătu a fost o jucătoare exponenţială, fiind de departe cea mai bună marcatoare ale echipei, dar şi a şaptea golgheteră a campionatului!

Astfel, în cele 26 de partide disputate în Liga Florilor, handbalista din Zalău a înscris 137 de goluri, în condiţiile în care a absentat în derby-ul cu CSM Bucureşti, fiind accidentată.

Şi în ultima partidă, cea cu SCM Craiova, a intrat în teren, deşi era accidentată. “Am jucat chiar dacă mai simţeam dureri, după o accidentare la cot. Aşa am simţit eu atunci, să intru în teren şi să îmi ajut echipa, pentru a face un ultim meci din campionat cât mai frumos”, spune handbalista.

Făcând un simplu calcul, vedem că jucătoarea de la HC Dunărea are o medie de aproape 5.5 goluri pe joc! Interesant de precizat faptul că a doua marcatoare de la Brăila, este vorba despre Marija Shteriova, un inter din Macedonia, care a dat doar 59 de goluri. Dintre românce, a doua marcatoare a fost Diana Axinte, cu 48 de goluri.

“Da, am fost golghetera Brăilei prin multă muncă şi devotament total dat la fiecare meci, dar şi cu ajutorul fetelor, prin pasele primite de la ele. Cheia succesului este munca şi seriozitate, atât la meciuri cât şi la antrenamente, dorinţa de a câştiga şi de a da ce e mai bun din tine la ora meciurilor. Sunt antrenamente în care simţi că nu îţi intră nimic sau nu îţi merge nimic, dar asta nu înseamnă că trebuie să cedezi… Trebuie să munceşti mai mult la antrenamentul viitor şi o să vezi că o să îţi iasă un lucru aşa cum îţi doreşti”, a declarat Alina Czeczi-Vătu pentru ziarul Sportul Sălăjean.

Chiar dacă rezultatele din sezonul trecut au fost mai modeste, sălăjeanca s-a simţit bine pe malul Dunării, acolo unde mai are contract până în vara anului viitor.

În ce priveşte obiectivele pentru viitoarea stagiune, experimentata handbalistă a precizat: “Sper ca în sezonul viitor să am o prestaţie la fel de bună ca în sezonul trecut şi dacă se poate si mai bună. Sper să terminăm pe un loc mai bun. La Brăila au venit fete noi şi ştiţi foarte bine că e destul de greu, dar până la începutul campionatului sper să formăm o echipă frumoasă, să legăm cât mai bine relaţiile de joc si să avem cât mai multe victorii”.

 

 

Sursa foto: fanhandbal.ro

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL