Connect with us

ARTE MARTIALE

Karateka şimleuani, de neoprit la Marghita


La sfârşitul tradiţionalului stagiu de pregătire de la Marghita, s-a desfăşurat Cupa “Good Dragon”, la capătul căreia, sportivii de la Cercul de Karate de la Clubul Copiilor şi CS Omega Şimleu Silvaniei au contabilizat 18 medalii, dintre care 10 de aur, 4 de argint şi 4 de bronz


În perioada 25 iunie – 1 iulie s-a desfăşurat deja tradiţionalul seminar al Asociaţiei Nord Amical Karate, în incinta Ştrandului Termal din Marghita, finalizat cu Cupa “Good Dragon” ediţia 2018.

Acest stagiu se desfăşoară de mai bine de 20 de ani, iar în acest an ca şi noutate, a participat şi Clubul Sportiv Bushido din Debrecen-Ungaria, condus de antrenorul Ori Krisztian, pe lângă sportivi de la cluburi din Sălaj, Maramureş, Satu Mare, Covasna şi Bihor.

Au avut loc, zilnic două antrenamente, structurate pe trei grupe valorice, conduse de către sensei Duţa Viorel, subsemnatul şi sensei Takacs Mihaly, acesta din urmă fiind gazda noastră din Marghita. S-au abordat elemente de kihon, kata şi kumite specifice fiecărui nivel de pregătire, iar între antrenamente, spre deliciul tuturor, aveau loc şedinţe de recuperare în apa termală.

A fost o acţiune reuşită, la care, pe lângă sportivii noştri, atât musafirii din Covasna, cât şi cei din Ungaria, s-au simţit foarte bine, dovadă fiind faptul că şi-au exprimat dorinţa de a lua parte şi la alte acţiuni ale asociaţiei noastre.

În ceea ce priveşte concursul, acesta s-a desfăşurat în sala mare de sport a oraşului Marghita, iar cei peste 80 de competitori s-au întrecut în probe de kata şi kumite individual- secţiunile W.K.F. şi Shobu Ippon.

Lotul sălăjean a fost alcătuit din 13 sportivi de la Cercul de Karate al Clubului Copiilor şi C.S. Omega din Şimleu Silvaniei, care au avut o evoluţie foarte bună, iar la finele concursului totalizăm 10 locuri I, 4 locuri II şi 4 locuri III.

Pe prima treaptă au urcat: Amira Filip, Nicola Ciobancai, Maia Pop, Ioana Rad, Tania Pop, Mandel Krisztian, Bal Matei, Raul Balog şi Marius Ilinca(2). Locuri II au obţinut: Ana Costea, Tania Pop, Cătălin Corbeanu şi Mak Szilard, iar pe locurile III s-au situat: Medeea Toma, Maia Pop, Ioana Rad şi Ana Costea. Un palmares excepţional pentru şimleuani, drept pentru care le adresez sincere felicitări, spor în pregătire şi o vacanţă cât mai plăcută.

Pentru antrenorii şi instructorii A.N.A.K. urmează un seminar la munte, la Comandau-Covasna, unde împreună cu o parte din sportivii din lotul reprezentativ vor desfăşura antrenamente de pregătire pentru Campionatul European din octombrie, din Bulgaria. Mult succes tuturor!!!

♦ prof. Gheorghe POP

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ARTE MARTIALE