Connect with us

DIVIZIA A1

Retragerea unei legende


Considerat cel mai galonat voleibalist român din ultimul deceniu, Bogdan Olteanu s-a retras în glorie, după ce a reuşit eventul în România, cucerind titlul naţional şi Cupa României cu LMV Tricolorul Ploieşti


Şi la propriu, dar şi la figurat, Bogdan Olteanu (n. 11 mai 1981) a fost un sportiv uriaş! Considerat cel mai bun voleibalist din România din ultimul deceniu, valorosul trăgător secund s-a remarcat în campionate puternice din Europa, precum Germania, Italia, Spania, Franţa, dar şi din America de Sud, precum Brazilia sau Argentina, sau chiar în China.

Timp de 15 ani, voleibalistul originar din Bucureşti a cucerit medalii, dar a primit şi valoroase distincţii individuale. Astfel, Olteanu a cucerit medaliile de aur în Argentina de trei ori cu UPCN San Juan, a fost vicecampion al Braziliei cu Brasil Kirin şi a cucerit Cupa Germaniei, Cupa Spaniei şi Cupa Franţei. Totodată, cu UPCN San Juan a cucerit Cupa Americii de Sud.

Ca şi premii individuale, românul a fost desemnat cel mai bun “secund” din Superliga spaniolă, cel mai bun jucător străin din campionatul Argentinei, dar a fost şi MVP în finala Ligii Argentinei, la Copa Master Argentina şi la Copa “ACLAV”.

De trei ori consecutiv a fost desemnat cel mai bun voleibalist din România, între 2003 şi 2005. Timp de 15 ani, a îmbrăcat tricoul Naţionalei în aproape 200 de jocuri, o perioadă lungă fiind chiar căpitanul echipei.

După o carieră impresionantă, Bogdan Olteanu nu avea însă niciun trofeu în ţara sa!? În vară, voleibalistul şi-a îndeplinit şi acest vis, cucerind cupa şi campionatul cu Tricolorul Ploieşti

Bogdan Olteanu: “După ce am făcut eventul cu Tricolorul Ploieşti, am simţit că am închis un cerc”

În vara anului trecut, a surprins puţin decizia sa de a reveni în campionatul românesc. După un deceniu jumate, el punea punct aventurii din străinătate, semnând un contract cu LMV Tricolorul Ploieşti.

La finalul unui sezon încins, prahovenii au reuşit să câştige totul în României, adică titlul naţinal, cât şi Cupa României. Era încununarea unei cariere formidabile pentru Bogdan Olteanu în plan internaţional, dar care se termina cu brio în ţară acolo unde începuse activitatea, dar unde nu cucerise niciun trofeu!

“Când m-am reîntors în ţară, am avut un singur ţel şi pe care l-am declarat de la început: cupa şi campionatul! Întorcându-mă acasă, am simţit că am închis un cerc”, a declarat Bogdan Olteanu pentru ziarul Sportul Sălăjean.

A emigrat în SUA, unde are proiecte în volei, dar şi în imobiliare

În această vară, deşi mai putea să joace la nivel ridicat, fostul “căpitan” al Naţionalei a spus “STOP” activităţii de jucător la vârsta de 37 de ani.

“La Ploieşti, am avut parte de condiţii bune, de linişte la echipă, un staff tehnic, medical şi cu colegi de echipă cu caracter deosebit. Păcat că situaţia de acolo este acum tragică. Eu m-am retras din activitate şi m-am mutat deja în SUA! Pentru mine urmează o perioadă de adaptare în Statele Unite. Îmi va lua ceva timp să intru în noul sistem. Chiar şi aşa, sunt foarte optimist că proiectele mele vor fi de succes. Voi rămâne în volei cu un nou proiect, prin care vreau să ajut cât mai mulţi tineri. Mai apoi, un alt hobby de-al meu sunt imobiliarele. Pe acest segment, mai am multe de învăţat, pentru că sunt la început”, ne-a mai spus cel mai galonat voleibalist român din ultimul deceniu.

Cum problemele de la Ploieşti sunt grave, Olteanu mizează pentru sezonul viitor pe adversarele sale din acest an, nu şi pe Steaua, dar vede şi o supriză: CSM Bucureşti! “Galaţi, Zalău, Craiova şi CSM se vor bate pentru titlu. Echipa care va fi cea mai constantă va avea un mare avantaj”, este de părere acesta.

În încheiere, marele campion a ţinut să adreseze prin intermediul ziarului nostru şi câteva cuvinte de mulţumire celor din marea familie a voleiului din România. “Vreau să le mulţumesc tuturor antrenorilor, colegilor de breaslă, arbitrilor şi nu în ultimul rând, iubitorilor voleiului din România pentru suport, încurajări, motivaţie şi încredere! Le urez baftă echipelor naţionale pe plan internaţional, un volei de calitate, din ce în ce mai puternic în Campionatele Naţionale şi să ne revedem sănătoşi!”, a încheiat Bogdan Olteanu.

 


Bogdan Oltean – CV:

CSS CFR Bucureşti – junioratul
Ştiinţa Bacău (1998 – 1999)
Universitatea Craiova (1999 – 2002)
VfB Friedrichshafen (Germania, 2002 – 2004)
Teleunit Gioia del Colle (Italia, 2004 – 2005)
Mail Service Corigliano (Italia – A2, 2005 – 2006)
Modugno-Noicattaro Volley (Italia – A2, 2006 – 2007)
Fiorese Spa Bassano (Italia – A2, 2007 – 2008)
Unicaja Almeria (Spania, 2008 – 2010)
Tours Volley Ball (Franţa, 2010 – 2011)
UPCN San Juan (Argentina, 2011 – 2014)
Sichuan Guangzhou (China, 2014)
Vôlei Brasil Kirin Campinas (Brazilia, 2015 – 2016)
Exprivia Molfetta (Italia, 2016 – 2017)
LMV Tricolorul Ploiești (2017 – 2018)

Rezultate notabile:

Câştigător Cupa Germaniei, în 2003 şi 2004, cu Vfb Friedrichshafen;
Câştigător Cupa Spaniei (2009, 2010), cu Unicaja Almeria;
Câştigător Cupa Franţei (2011), cu Tours;
Final Four CEV Cup 2009, cu Unicaja Almeria;
Participare în Liga Campionilor (2009, 2010);
Campion naţional în Argentina, cu UPCN San Juan, în 2012, 2013 şi 2014;
Câştigător Cupa Americii de Sud 2013;
Finalist Cupa Americii de Sud 2012, 2014;
Medalie de bronz la Campionatul Mondial al Cluburilor 2014, învingând pe Sada Cruzeiro (Brazilia) în finala mică;
Finalist în campionatul din Brazilia, cu Vôlei Brasil Kirin Campinas (2016).

Premii individuale:

Cel mai bun jucător pe postul său în Superliga Spaniolă, în 2009 şi 2010;
MVP în Copa Master Argentina 2011 şi 2013;
MVP în finala Ligii Argentinei (ACLAV) în 2012;
Cel mai bun jucător străin din campionatul Argentinei în 2012;
MVP în Copa ACLAV 2013.


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1