Connect with us

Sporturi

Ioan Leitan, din nou pe podium la “Spartachiada Profesorilor”


Tenismenul de la CSM Zalău a avut o prestaţie bună la ediţia din acest an a competiţiei de la Suceava, clasându-se pe locul 3. După doar 2 zile, Leitan a participat la turneul la Botoşani, acolo unde a ajuns până în sferturi


Timp de două zile, în perioada 21 – 22 iunie, la Suceava a avut loc un eveniment de remarcat. Aici ne referim la cea de-a şasea ediţie a “Spartachiadei Profesorilor”, competiţie destinată cadrelor didactice din toată ţara, dar nu numai. În cadrul competiţiei sunt mai multe discipline sportive la care cadrele didactice pot participa.

Dacă anul trecut au fost 13, la această ediţia au fost nu mai puţin de 15 categorii la care profesorii se puteau întrece. Este vorba de pescuit sportiv, cros, volei (fete şi băieţi), street-ball, fotbal băieţi, ciclism, tenis cu piciorul, darts, şah, badminton, nataţie, handbal, tenis de masă, tenis de câmp, şi, în premieră, lupta cu odgonul.

La start s-au aflat peste 700 de profesori, printre aceştia numărându-se şi profesorul Ioan Leitan, reprezentantul judeţului Sălaj şi de altfel câştigătorul ediţiei de anul trecut a “Spartachiadei Profesorilor” la disciplina sportivă tenis de câmp la categoria +50 de ani.

În acest an, organizatorii au modificat puţin strucutra competiţiei, astfel că la tenis de câmp, concurenţii au fost împărţiţi în +40 de ani şi -40 de ani, spre deosebire de anul trecut când linia a fost la 50 de ani. În aceste condiţii, pentru Ioan Leitan a fost greu să îşi păstreze titlul cucerit anul trecut. La categoria +40 de ani, la care a participat şi sălăjeanul nostru au fost înscrişi 11 sportivi şi chiar dacă diferenţa de vârstă dintre concurenţa era mare, prof. Ioan Leitan s-a remarcat la competiţia de la Suceava şi a debutat cu dreptul.

Să menţionăm că la ediţia din acest an a “Spartachiadei Profesorilor”, meciurile se desfăşurau într-un singur set, primul care câştigă 9 game-uri.

În primul tur, Ioan Leitan l-a învins pe Dinu Moraru, de la Şcoala Generală Nr.1 Suceava, de care a trecut cu scorul de 9 – 7. Calificat în sferturile de finală ale competiţie, sălăjeanul de la CSM Zalău nu s-a lăsat intimidat de adversarul său şi şi-a continuat forma bună câştigând şi mai categoric, scor 9 – 4 în faţa lui Valeriu Avramia.

Ajuns în “careul de aşi”, Ioan Leitan a avut ghinionul să dea peste Cristian Ailincăi, profesor de sport la Şcoala Generală Nr.1 Dorohoi. În vârstă de 41 de ani, Ailincăi este cu aproape 20 de ani mai tânăr decât Ioan Leitan, iar această diferenţă mare a vârstei şi-a spus cuvântul. Sălăjeanul nostru a pierdut disputa, scor 5 – 9, Ailincăi mergând în finala mare, pe care avea să o şi câştige.

Deşi are o vârstă înaintată, Ioan Leitan nu s-a lăsat cu una cu două şi după doar două zile de la “Spartachiada Profesorilor” a concurat la un alt turneu, de această dată la Botoşani.

În perioada 24 – 25 iunie, la Botoşani a avut loc Memorialul Conu Mişu Gontaru, desfăşurat sub egida Federaţiei Române de Tenis, acolo unde de asemenea, Leitan s-a remarcat, ajungând până în faza sferturilor de finală. La competiţia din Botoşani, Leitan l-a învins pe suceaveanul Vasile Ungureanu, scor 6 – 4, 6 – 1, însă din păcate a pierdut în sferturi partida cu Virgil Străistaru din Focşani.

“Au fost nişte competiţii reuşite, un efort în plus din partea mea, ţinând cont de vârstă şi într-o perioadă atât de scurtă să am atâtea jocuri a fost destul de dificil. Sunt bucuros că am reuşit să particip la Spartachiadă, deşi a fost cam nepotrivită lupta şi pe urmă să ajung la Botoşani să evoluez şi acolo, mai ales că sportivi de acolo vin şi la turneele noastre”, ne-a declarat Ioan Leitan.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Sporturi