Connect with us

Feminin

“U” Olimpia Cluj va juca în Ucraina în grupele Ligii Campionilor


Multipla campioană a României a fost repartizată în Grupa 6, meciurile din cadrul acestei grupe fiind găzduite de către oraşul ucrainean Kharkiv


La ca de fiecare dată în ultimii ani, Olimpia Cluj a dominat campionatul intern şi a câştigat la pas un nou titlu de campionă, al optulea consecutiv şi va reprezenta ţara noastră în noul sezon al UEFA Women’s Champions League.

Recent a avut loc tragerea la sorţi a grupelor Ligii Campionilor, iar campioana României a fost repartizaă în Grupa 6, alături de WFC Kharkiv – campioana Ucrainei, Cardiff Met Ladies FC – campioana Ţării Galilor şi Birkirkara FC – campioana Maltei.

Meciurile din cadrul acestei grupe vor fi găzduite de către oraşul ucrainean Kharkiv, în perioada 7 – 13 august. În total sunt 10 grupe, iar câştigătoarele fiecărei grupe, dar şi cea mai bună echipă clasată pe locul 2 se vor califica în faza 16-imilor, acolo unde vor intra în competiţie şi cele mai bune 21 de echipe ale Europei.

Să spunem că în noul sezon din Liga Campionilor, campioana României va evolua pentru prima dată sub noul nume, “U” Olimpia Cluj. Reamintim că Olimpia Cluj va evolua sub brandul “U” Cluj începând din sezonul viitor.

După tragerea la sorţi, preşedintele clubului – Alin Cioban, antrenorul echipei – Mirel Albon şi căpitanul echipei – Ioana Bortan au oferit câteva declaraţii pentru site-ul oficial al clubului.

„Este o grupă dificilă,se putea și mai bine, dar se putea și mai greu. Dacă echipa din Malta nu poate emite pretenții, însă poate încurca pe oricine, celelalte echipe au clar ca obiectiv calificarea. În acest moment Țara Galilor, care are în componență și jucătoare de la Cardiff, este pe primul loc în preliminariile Campionatului Mondial, într-o grupă cu Anglia și Rusia. Echipa din Ucraina este de asemenea una puternică, anul trecut a fost Kharkiv-2 la noi, orașul are două echipe, ambele foarte bune. Este un oraș cu tradiție în fotbalul feminin, acum fiind țară gazdă sigur își doresc foarte mult calificarea. Același lucru ni-l dorim și noi. Clar, adversarii ni-i cuoaștem bine, sunt jucătoare care anul trecut au jucat la Kharkiv-2, acum vor juca aici. așa că nu avem surprize din partea lor, probabil nici noi față de ei. Vor fi meciuri tari, echipa care va fi mai bine pregătită și care va avea jucătoarele valide și în formă va obține calificarea” a declarat antrenorul Mirel Albon.

„Este o grupa strânsă cu echipe de o valoare apropiată.Va fi greu, dar echipa care o să fie mai concentrată o să meargă mai departe, sper să fim noi!”, a spus Ioana Bortan, căpitanul echipei.

„Ne așteaptă o deplasare lungă, chiar acum ne-am uitat pe hartă și am calculat care este distanța. Nu prea avem soluții cu avionul, astfel vom face deplasarea cu autocarul. Trebuie să găsim o soluție și pentru cazare pentru ca jucătoarele să aibă parte de un confort cât mai mare. Din punct de vedere al grupei, este una echilibrată, probabil că bătălia pentru primul loc se va da în trei, între noi, Kharkiv și Cardiff. Am jucat și cu Birkirkara înainte, nu cunosc valoarea echipei la momentul de față, însă consider că va fi o luptă echilibrată. Am evitat unii din adversarii dificili, desigur că ne puteau pune probleme. Mă refer aici în principal la prietenii noștri de la MTK, mi-am dorit să nu picăm cu ei pentru a avea niște partide amicale și pentru a continua un parteneriat îndelungat pe care îl avem cu ei. Sper să ne întărim lotul, avem în vedere șase transferuri, noile achiziții pentru cupele europene. Sunt mulțumit pentru grupa în care am căzut, totul depinde de fete și de noi, să avem forma maximă la ora jocurilor. Sper să confirmăm faptul că suntem cap de serie și, cu întăririle pe care le aducem, să ajungem cât mai sus în fazele europene” a declarat președintele Alin Cioban.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Feminin