Connect with us

Sporturi

Ioana Lung, pe podium la Circuitul Naţional de la Bistriţa-Năsăud


Tenismena de la Palatul Copiilor Zalău a avut cea mai bună comportare din rândul tenismenelor din judeţul nostru la competiţia din Bistriţa


La finele săptămânii trecute în Bistriţa s-a desfăşurat o nouă ediţie a Circuitului Naţional – Cupa Grand Slam Tennis Club, competiţie organizată sub egida Federaţiei Române de Tenis.

Competiţia a fost rezervată categorie de vârstă 14 ani atât la feminin, cât şi la masculin, simplu şi dublu. Pe tabloul masculin, judeţul Sălaj nu a avut niciun reprezentant, având în vedere că Eric Verdeş a participat la Circuitul Naţional de la Târgu Mureş, la categoria 16 ani.

Altfel au stat datele problemei pe tabloul feminin, acolo unde Sălajul a avut nu mai puţin de trei sportive participante. Este vorba despre Ioana Lung de la Palatul Copiilor Zalău, Cezara But şi Andreea Peczer, ambele de la CSM Zalău. În total la această ediţie, pe tabloul feminin au fost înscrise 17 sportive, printre care şi cele trei sălăjence menţionate mai sus.

S-a jucat pe un sistem eliminatoriu. Toate cele trei sălăjence au beneficiat de primul tur liber, intrând în competiţie direct în turul doi. În această fază a competiţiei, Cezara But a trecut în două seturi de Alesandra Tiron, 6 – 4, 6 – 2, în timp ce colega ei de la CSM Zalău, Andreea Peczer a trecut uşor de Delia Duma, 6 – 0, 6 – 3. În faza următoare s-a calificat şi Ioan Lung care a trecut cu 6 – 0, 6 – 0 de Petra Feder.

Din păcate, drumurile Andreei Peczer şi al Cezarei But a fost oprit în sferturile de finală, după înfrângerile suferite împotriva Patriciei Goina şi Birana Szabo, adică principalele două favorite la câştigarea turneului. Mai mult noroc a avut Ioana Lung, care a trecut în două seturi de Maria Butuşina, scor 6 – 3, 6 – 4 pentru a se califica în semifinalele competiţie.

În “careul de aşi”, eleva lui Mihai Anca a dat peste Briana Szabo, favorita numărul 1 şi din păcate, a pierdut meciul în două seturi, fiind nevoită să se mulţumescă cu locul 3. Ioana Lung a participat şi pe tabloul de dublu, acolo unde a făcut pereche cu buna ei prietenă, Patricia Goina. Cuplul Lung – Goina a reuşit să ajungă până în finala competiţie, fiind învins în cele din urmă de perechea Teodora Sava – Briana Szabo, cucerind astfel medaliile de argint.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Sporturi