Connect with us

FOTBAL

FOTO şi VIDEO. Terenul de fotbal de la Marin a fost inaugurat cu brio


În faţa unei asistenţe numeroase şi în care s-au regăsit mai multe oficialităţi locale şi judeţene, AS Gloria Marin a câştigat clar meciul demostrativ cu Luceafărul Valcău de duminică, desfăşurat cu ocazia inaugurării arene sportive din satul Marin


Încet-încet, activitatea sportivă revine şi la Marin. În vara anului trecut, în micuţul sat din comuna Crasna a fost mare sărbătoare pe terenul de fotbal, cu ocazia aniversării a 37 de ani de la cucerirea  titlului zonal. Peste 300 de oamenii au fost atunci, alături de gloriile echipelor Gloria Marin ’80 şi Gloria Marin ’90, care au făcut un meci demonstrativ.

În acest an, Vasile “Lică” Pop – un sufletist  şi un mare iubitor al “sportului rege” din sat care a revenit după mai mulţi ani pretecuţi în Italia, a făcut demersuri pentru ca la Marin să se poată desfăşura din nou partide oficiale, după ce acum 20-30 de ani acolo exista o mare tradiţie în fotbal.

În ultima perioadă, s-a lucrat la amenajarea terenului de fotbal, pentru ca la Marin să existe condiţii măcar pentru Liga a V-a. Cu trudă şi sacrificii, terenul a fost împrejmuit, în spatele porţilor s-au confecţionat panouri de protecţie, au fost montate băncile de rezerve şi s-a amplasat un container, care va fi utilizat pe post de vestiare.

Duminică, a avut loc inaugurarea oficială, printr-un meci demonstrativ la care au fost prezenţi peste 200 de spectatori. Între invitaţii speciali s-au aflat primarul comunei Crasna – Bogya Miklos, fostul primar al comunei – Pop Emeric, care actualmente este administratorul public al Sălajului, primarul comunei Valcău de Jos – Ioan Roşan, “vicele” Emil Bode, deputatul Lucian Bode, fostul primar al comunei Bănişor – Gheorghe Pop, preşedintele AJF – Daniel Sabou, secretarul Leo Moga, managerul ziarului Sportul Sălăjean – Călin Onicaş, dar şi mai mulţi sponsori şi susţinători din comună.

Cu toţii au fost surprinşi să vadă o prestaţie deosebit de încurajatoare a echipei locale (alcătuită cu o mică excepţie doar din comună), în lotul căreia s-au aflat doar câţiva jucători cu experienţă în competiţiile oficiale, precum Alin Chirilă, Cristian Torcoş, Marius Baidoc (toţi trei CS Crasna), Dobrai Tibor (Flacăra Halmăşd) şi portarul Marius Balog (Gloria Ban).

Deşi aveau în faţă o formaţie cu experienţă, Gloria a fost “vioara întâi” a jocului, pentru ca până la pauză ecuaţia câştigătoarei să fie deja cunoscută, după golurile marcate de Claudiu Chira, Bogdan Gozman, Dobrai Tibor. În repriza secundă s-a jucat mai mult pentru public, astfel ca spectatorii de toate vârstele să poată gusta din plin spectacolul fotbalistic!

Până la final a înscris şi Cosmin Şerban, iar festivitatea de inaugurare putea începe. Imediat după ultimul fluier al “centralului” Adrian Iancău, au fost invitaţi la microfon primarul şi fostul primar, care au dat asigurări că se vor implica pentru ca satul Marin să revină în circuitul fotbalistic din Sălaj!

“Vreau să le mulţumesc tuturor celor prezenţi pentru susţinere, dar şi sponsorilor şi autorităţilor locale şi judeţene. Începutul a fost bun şi cu siguranţă ne vom înscrie  în Cupa României. Noi vrem să ne regăsim şi la startul următoarei ediţii a Ligii a a V-a, dar pentru aceasta este nevoie şi de o susţinere de la Primăria şi Consiliul Local Crasna. Eu am văzut că autorităţile locale şi-au arătat toată deschiderea faţă de noi. Avem speranţe mari, pe care aşteptăm să le transforăm în certitudine”, ne-a declarat Vasile Pop, organizatorul evenimentului de la Marin, cel care este şi preşedintele AS Gloria.


Gloria Marin – Luceafărul Valcău 4 – 0 (3 – 0)!

Au marcat: Claudiu Chira (25), Bogdan Gozman (30), Dobrai Tibor (40) şi Cosmin Şerban (80)

Gloria: Marius Balog (75 Cristian Vodoş) – Alin Peştean, Dobrai Tibor, Răzvan Chirilă, Iosef Iepure (60 Crăciun Chirilă), Marius Baidoc, Silviu Oprea, Bogdan Gozman (52 Alin Pop), Claudiu Chira (70 Cosmin Şerban), Cristian Torcoş şi Alin Chirilă. Antrenor principal: Avram Torcoş. Antrenor secund: Ioan Peştean. Delegat: Florin Gozman. Preşedinte: Vasile Pop. Vicepreşedinte: Petrişor Ardelean. Preşedinte de onoare: Bogya Miklos

Arbitri: Adrian Iancău (Derşida) – la centru; Crina Morar (Zalău) şi Samir Sabou (Jac) – asistenţi


 

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL