Connect with us

Editorial

EDITORIAL. Bani pentru sport sau pentru interese proprii?

Primăria alocă şi a alocat bani mulţi de la buget pentru sport. Nu spune nimeni că este rău să investeşti în sport, doar sportul înseamnă sănătate, dar trebuie să vedem unde se duc cu adevărat banii.

Nu. Nu o să scriu din nou despre sacul fără fund … ACS Volei Municipal Zalău. Nu! De această dată o să scriu despre Baza Sportivă a Primăriei, mai exact despre terenurile de tenis.

Foarte multă lume a observat de câţiva ani că avem o bază sportivă de tenis care arată bine. Avem două terenuri acoperite pe care se poate juca pe timp de iarnă, avem vestiare noi şi o sală de conferinţe sau… de protocol! Avem de toate la Baza Sportivă a Primăriei situată pe Bulevardul Mihai Viteazul, avem inclusiv un loc de făcut grătare, mici sau mai ştiu eu ce prăjeli pentru îmbuibarea… iubitorilor de sport… aaaah… pardon, mai corect spus de şpriţuri şi chiolhane.

Nu ştiu cum, unde şi cine a mai pomeit un loc de făcut grătare în incinta unei baze sportive unde se presupune că se practică sportul de performanţă.

Nu ştiu cine a făcut şi cine a aprobat proiectul, dar cu siguranţă acea persoană nu s-a gândit sub nicio forma la cei care doresc să ajungă pe urmele Simonei Halep.

Un  sportiv de performanţă nu o să mănânce mititei şi tot felul de mâncăruri făcute la grătar în timpul antrenamentelor sau a competiţiilor sportive, dar probabil, cei care se ocupa de bazele sportive ale Primăriei se pricep mult prea bine la sport şi vor să revoluţioneze nutriţia sportivilor.

Pentru că suntem la capitolul baze sportive, nu pot să nu amintesc de mucegaiul şi vestiarele improprii în care se schimbă sportivii la Stadionul Municipal, vestiare care pun în pericol sănătatea a zeci şi sute de copii care se antrenează la diferite discipline sportive. Cu toate acestea şi cu toate că au fost semnalate pericolele de infecţie şi îmbolnăvire, autorităţile locale au decis să investească în schimbarea gardului, după principiul… “Afara-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul”.

Mai mult de atât nu o să mai spun, dar aştept şi sper că în acest judeţ şi în această ţară mai sunt instituţii abilitate care să cerceteze şi să investigheze aceste semnale de alarmă. Presa are datoria de a le seziza, iar măsurile şi pedepsele pentru aceste greşeli mai mult sau mai puţin intenţionate trebuie să fie luate de instituţiile care au această putere.

Mingea a fost ridicată la fileu, acum astept ca cei care trebuie să o atace să o şi facă!

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Editorial