Connect with us

ARTE MARTIALE

FOTO şi VIDEO. La CS Vidalis Zalău, “Viitorul sună bine!”. 5 titluri naţionale pentru sălăjeni

 


Cristian Bolduţ se poate retrage liniştit din activitatea de performanţă oricând doreşte. Numele “Bolduţ” se va auzi în continuare atât în ţară cât şi în străinătate. Fiul titratului sportiv şi antrenor de la CS Vidalis Zalău, dar şi fiica acestuia, au reuşit să devină dubli campioni naţionali


Ediţia din acest an a Campionatului Naţional de Karate Kyokushin,   competiţie destinată copiilor cu vârste cuprinse între 7-12 ani a fost găzduită de municipiul Sibiu.

Potrivit informaţiilor furnizate de Cristian Bolduţ, antrenorul secţiei de karate kyokushin, competiţia s-a desfăşurat pe trei categorii de vârstă: copii 3 (sportivii cu vârstă cuprinsă între 7 şi 8 ani), copii 2 (sportivii cu vârstă cuprinsă între 9 şi 10 ani), respectiv copii 1 (sportivii cu vârstă cuprinsă între 11 şi 12 ani), iar probele de concurs la care s-au întrecut micuţii sportivi au fost kata – probă tehnică şi kumite – probă de luptă.

La startul întrecerii de la Sibiu, Clubul Sportiv Vidalis Zalău a aliniat un număr de 9 sportivi, iar spre satisfacţia antrenorului şi părinţilor lor, toţi au reuşit să se claseze cel puţin odată pe podiumul de premiere.

În competiţia celor mai mici dintre participanţi, categoria copii 3, Ian Cezar Bolduţ a reuşit să domine clar competiţia şi a câştigat ambele probe ale competiţiei cucerind două titluri de campion naţional.

În cadrul aceleaşi categorii de vârstă, dar în competiţia feminină, Irina Ţurcaş a cucerit medalia de aur în proba de kata, iar la kumite s-a clasat pe poziţia secundă.

Tot în competiţia copiilor 3 şi tot la feminin, Sofia Pop a reuşit să se claseze pe locul 2 în proba de kata, iar Patricia Taloş s-a clasat pe locul 3 în proba de kumite.

În cadrul întrecerii rezervate copiilor 2 (9-10 ani), Iris Cristiana Bolduţ a reuşit să-l facă mândru pe antrenorul şi tatăl său. În urma unor prestaţii excelente, Iris a reuşit să se impună atât în proba de kata cât şi în cea de kumite devenind astfel dublă campioană naţională.

Tot în cadrul categorie de vârstă copii 2, dar în întrecerea băieţilor Sebastian Crişan s-a clasat pe locul 2 în proba de kumite, iar Arthur Morar Papp s-a clasat pe locul 3 în proba de kumite.

În competiţia rezervată copiilor 1 (11-12 ani), CS Vidalis Zalău a fost reprezentat de doi sportivi: David Luca Mureşan şi Ayana Nistor.

În competiţia fetelor, Ayana a reuşit să se impună în proba de kata, iar la kumite s-a clasat pe locul al II-lea. În concursul masculin al aceleaşi categorii de vârstă, David Luca Mureşan a reuşit să cucerească medalia de argint în proba de kumite reuşind să cucerească cea de-a XIII-a medalie a delegaţiei clubului zălăuan la această ediţie a Campionatului Naţional.

“Această competiţie a fost a 2-a pentru copiii clubului nostru în acest  an, după campionatul zonal din luna  februarie de la Oradea unde de asemenea am avut rezultate foarte bune. Chiar dacă scopul pregătirii copiilor în karate nu  este performanţă  competiţională sportivă la această vârstă, ne bucură faptul că vedem copii talentaţi, copii  care promit  şi care sperăm să fie viitorii mari  campioni ai României şi, de ce nu,  chiar ai Europei”, a afirmat Cristian Bolduţ.


loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ARTE MARTIALE