Connect with us

TENIS

Finală sălăjeană la Cupa “Transilvania” de la Cluj


Ioana Lung de la Palatul Copiilor Zalău şi Mara Geiger de la CS ProTenis Şimleu Silvaniei şi-au disputat trofeul categoriei de vârstă 14 ani, câştig de cauză având sportiva de la clubul din oraşul de la poalele Meseşului


Chiar dacă mulţi copii se pregătesc de vacanţă, în rândul celor care practică sport, weekend-ul nu este despre timp liber, iar până la vacanţă mai este. Astfel, cu mic, cu mare, tenismenii sălăjeni au luat cu asalt Cupa “Transilvania” de la Cluj-Napoca, competiţie organizată de Tenis Club Juniors Cluj-Napoca, sub egida Federaţiei Române de Tenis.

Competiţia s-a desfăşurat pe şase categorii de vârstă, 10, 12 şi 14 ani, atât la feminin, cât şi la masculin. Pe ambele tablouri şi aproape la toate categoriile de vârstă, judeţul Sălaj a fost reprezentat de sportivi de calitate, care au făcut o figură frumoasă la competiţia derulată în judeţul vecin.

Astfel, Mara Geiger de la CS ProTenis Şimleu Silvaniei, Ioana Lung de la Palatul Copiilor Zalău şi Cezara But de la CSM Zalău au participat pe tabloul feminin la categoria de vârstă 14 ani, în timp ce Ştefan Boroeanu de la Tenis Pro Zalău a concurat la 10 ani, iar Ana Carp, de la CSM Zalău a participat tot la categoria de vârstă 10 ani.

Având în vedere că la categoria de vârstă 14 ani au fost cei mai mulţi sportivi reprezentativi ai judeţului nostru, şansele de reuşită erau mari, mai ales că vorbim de sportive de calitate. Astfel, Mara Geiger a trecut fără emoţii, scor 6 – 0, 6 – 0 de Giorgiana Prodan de la Winners Cluj, calificându-se în faza următoare a competiţiei, în timp ce Ioana Lung şi Cezara But au beneficiat de primul tur liber.

În sferturile de finală ale competiţiei, din cauza tabloului, Cezara But şi Mara Geiger au trebuit să se lupte pentru un loc în semifinalele competiţiei din Cluj-Napoca. Cele două tenismene del a CSM Zalău şi CS ProTenis Şimleu Silvaniei au oferit un joc frumos, spectaculos, ce s-a întins pe parcursul a trei seturi. Primul set i-a revenit elevei lui Krisztian Barna, scor 6 – 4, pentru ca în setul 2, tenismena de la CSM Zalău să se impună cu 7 – 5. În setul decisiv,  Geiger s-a impus cu 6 – 2, obţinând astfel o calificare în “careul de aşi” al competiţiei.

Ioana Lung de la Palatul Copiilor Zalău a avut parte de un meci uşor în faza sferturilor de finală şi a trecut fără probleme, scor 6 – 0, 6 – 0 de Monika Kajcsa de la Harnut Radu Tennis Club.

În speranţa unei finale sută la sută sălăjene, cele două sportive din judeţul nostru au dat totul pentru a se duela pentru marele trofeu. Mara Geiger a avut de înfruntat o moldoveană de la CS Select Suceava, Ştefania Corlatean. După două seturi foarte disputat, sportiva din Şimleu Silvaniei a confirmat forma bună prin care trece şi a trecut în două seturi de moldoveancă, scor 7 – 6, 6 – 3. Pentru un loc în marea finală, Ioana Lung s-a duelat cu Giulia Butnariu, însă “s-a duelat” este mult spus, având în vedere că eleva lui Mihai Anca a pierdut un singur game în două seturi, obţinând o nouă victorie categorică, scor 6 – 0, 6 – 1.

Prin urmare, la Cupa “Transilvania” de la Cluj-Napoca, la categoria de vârstă 14 ani de pe tabloul feminin, finala a fost sută la sută sălăjeană, pentru marele trofeu luptându-se Mara Geiger şi Ioana Lung. Cea din urmă, ceva mai experimentată a dictat ritmul partidei şi precum în celelalte două jocuri, a reuşt să se impună clar, în două seturi, 6 – 0, 6 – 1. Astfel, cu doar două game-uri pierdute în 3 jocuri disputate la Cupa “Transilvania”, Ioana Lung a câştigat en-fanfare trofeul, în timp ce performanţa şimleuancei Mara Geiger este demnă de lăudat.

O performanţă bună a reuşit să obţină şi Ştefan Boroeanu, de la Tenis Pro Zalău. Tânărul tenismen a participat la categoria de vârstă 10 ani. Zălăuanul a beneficiat de primul tur liber şi în faza sferturilor de finală la întâlnit pe Andrei Paşca de la Marc Tennis. Duelul a fost controlat de la un capăt la celălat de către tenismenul de la Tenis Pro Zalău, sălăjeanul trecând în două seturi, scor 4 – 1, 4 – 1 de Paşca, obţinând astfel calificarea în semifinale. Pentru un loc în finala mare, Boroeanu s-a duelat cu Matei Crişan de la Winners Cluj, meci pierdut din păcate de sportivul sălăjean, care a fost nevoit să se mulţumească cu locul 3.

Tot la categoria de vârstă 10 ani, dar de această dată pe tabloul feminin, Ana Carp de la CSM Zalău a făcut o figură frumoasă. Cele 7 sporive înscrise la această categorie de vârstă au fost repartizate în două grupe, Carp făcând parte din Grupa 1, alături de alte trei sportive. Cu două victorii categorice, din trei posibile, Ana Carp a obţinut locul 2 în grupă, calificându-se în faza următoare a competiţiei, intrând în lupta pentru locul 3. Din păcate, Carp a pierdut duelul cu Rus Iana şi a terminat competiţia pe locul 4.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in TENIS