Connect with us

Ştiri din Sălaj

DRAMĂ în Anglia. Sălăjean decedat pe loc într-un grav accident rutier


Sorin Simon Leschian, un bărbat în vârstă de 43 de ani din comuna Benesat, s-a stins din viaţă luni noaptea, în oraşul Coventry, după ce maşina în care se aflau încă doi români a fost implicată într-un eveniment rutier. Familia lui din satul Aluniş face acum un apel umanitar, pentru ca trupul neînsufleţit al sălăjeanului să poate fi repatriat


Născut într-o familie mai modestă din satul Aluniş, Sorin Simon Leschian (n. 1974) şi-a câştigat ani buni existenţa ca şi cioban la turmele sătenilor.

Singur şi fără prea multe perspective în ţară, sălăjeanul a decis acum vreo doi ani să îşi caute un viitor mai strălucit în străinătate.

Astfel, Sorin a ajuns în Marea Britanie, mai exact în Coventry – considerat al optulea oraş din Anglia şi acolo unde există o comunitate numeroasă de români.

Scurt timp, bărbatul a lucrat la o firmă de curierat, după care a trebuit să ajungă chiar la munca de jos.

Alături de alţi românaşi de-ai noştri, a lucrat la preluarea gunoaiele de după festivaluri, dar a făcut şi curat după cursele de cai…

Luni, a fost la un chef cu lăutari, alături de alţi români, deoarece şeful său – şi acela din România – şi-a aniversat ziua de naştere. Spre noapte, trei români au plecat cu un autoturism Volkswagen Passat în oraş, dar la scurt timp maşina lor a fost implicată într-un accident rutier.

Şoferul şi pasagerul din spatele său, care avea centură, au rămas în viaţă, în timp ce Sorin s-a stins din viaţă pe loc.

Deşi accidentul s-a petrecut luni noaptea, rudele din România au aflat de nenorocire doar miercuri, când un echipaj al Poliţiei de la Zalău s-a deplasat în satul Aluniş şi le-a dat familiei tragica veste.

“Am doi fraţi care se aflau la muncă în Anglia. Miercuri, am fost înştiinţaţi că Sorin a decedat într-un accident rutier. Este foarte dificil să îl repatriem şi de aceea ne-am gândit să facem un apel umanitar către oamenii cu suflet mare şi care au posibilităţi, pentru ca fratele meu să poate fi trimis acasă şi aici să poată fi înmormântat creştineşte”, a spus Alina Fălăuş – sora lui Sorin Leschian, pentru Ştiri din Sălaj.

 


Donații se pot face în aceste conturi, deschise pe numele Darius Fărcuț:

RO04 BTRL 0020 1201 615220XX      RON

RO97 BTRL EURCRT 00G1 522001    EUR

RO65 BTRL GBPCRT 00G1 522001    GBP


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj