Connect with us

Ştiri din Sălaj

FOTO. “Te vom iubi mereu, George!” Copilul decedat în tragedia de la Bobota, a fost comemorat acasă, la Giurtelecu Şimleului


La iniţiativa unor oameni inimoşi din comuna Măerişte, duminică a fost organizată prima ediţie a Memorialului “George Chiş”, care se doreşte a fi o tradiţie. La competiţia fotbalistică au participat cinci echipe din zonă, iar la festivitatea de premiere tinerii din comitetul de organizare şi Mircea Chiş – tatăl copilului  – au îmbrăcat tricouri cu chipul lui George alături de un mesaj de suflet


La început de mai, localitatea Giurtelecu Şimleului era îndoliată, după ce unul dintre fiii satului s-a stins prematur din viaţă. “Poliţistul” George a urcat în Ceruri când avea doar 6 anişori, după un accident cumplit petrecut în comuna Bobota, pe data de 14 aprilie. Dintre cele şapte victime ale acestei mari tragedii, George a fost cel mai afectat.

Aflat în stare critică, el a fost transportat cu un elicopter SMURD la o clinică din Târgu Mureş, acolo unde inima copilului s-a oprit după aproximativ două săptămâni de inconştienţă. Cum copilul visa să devină poliţist şi fotbalist, părinţii au procurat un costum special, astfel că îngeraşul a părăsit această lume în costum de poliţist…

După o lună şi jumătate de la tragedie, câţiva localnici inimoşi au avut ideea de a organiza un turneu comemorativ, cu atât mai mult cu cât copilul iubea “sportul rege”, pe care l-a şi practicat la CS Viitorul Zalău.

În plus, tatăl puştiului – Mircea Chiş – este nimeni altul decât delegatul formaţiei AS Venus Giurtelecu, care s-a desfiinţat în anul 2015 din lispă de efectiv, dar care ar putea să revină în circuitul fotbalistic.

“Tragedia ne-a unit şi mai mult ca oricând. Trebuie să reintrăm în competiţie, astfel că din sezonul viitor ne înscriem în Liga a V-a”, a precizat Radu Leitan, cel care în anul 2010 ducea echipa de juniori AS Venus Măerişte până în finala campionatului din Liga a IV-a, pierdută în faţa celor de la Dumbrava Gîlgău.

Aşadar, la iniţiativa lui Radu Leitan şi Sorin Gal, duminică, la terenul cu suprafaţă sintetică de la Giurtelecu Şimleului, a avut loc prima ediţie a Memorialului “George Chiş”.

La start s-au aflat cinci formaţii: AS Venus Giurtelecu – seniori, AS Venus Giurtelecu – juniori, o echipă din satul Doh, o echipă din Măerişte şi una din Bobota.

S-a jucat după sistemul fiecare cu fiecare, iar pe podium s-au aflat – în ordine – AS Venus Giurtelecu seniori, AS Venus Giurtelecu juniori şi echipa din Bobota.

Până la urmă, nu au contat rezultatele, ci spiritul şi scopul competiţiei. Astfel, înaintea fiecărei partide, s-a ţinut un moment de reculegere în memoria lui George. S-a organizat şi o festivitate de premiere, în cadrul căreia s-au acordat cupe şi diplome, iar persoanele din comitetul de organizare au îmbrăcat tricouri cu chipul “îngeraşului”, dar şi cu mesajul: “Te vom iubi mereu, George!”.

Încă de acum, organizatorii au promis ca această competiţie va deveni o tradiţie la Giurtelecu!

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Ştiri din Sălaj