Connect with us

ATLETISM

PERFORMANȚĂ UNICĂ. Robert Parge mai (s)parge un record naţional și devine lider european în proba de 400 m!


Sprinterul minune al Sălajului a corectat un nou record naţional al României şi a devenit cel mai bun atlet din Europa în proba de 400 de metri, la categoria de vârstă tineret


Stadionul “Cluj Arena” a găzduit sâmbătă şi duminică Campionatele Internaţionale ale României. La startul întrecerilor s-au aliniat cei mai buni atleţi din ţară, dar şi câteva nume mari ale atletismului mondial.

Printre sumedenia de nume sonore aflate pe listele de concurs ale Campionatelor Internaţionale s-a aflat şi cel al zălăuanului Robert Parge care s-a prezentat la startul curselor de 400 şi 200 de metri.

Sâmbătă după-amiază, în cadrul cursei de 400 de metri, elevul lui Vasile Boboş a reuşit să facă o cursă aproape perfectă şi a trecut linia de sosire pe poziţia secundă cu o performanţă de 45 de secunde şi 92 de sutimi, fiind devansat doar de turcul Yavuz Can, cronometrat în 45″84.

Chiar dacă nu a câştigat medalia de aur, Robert a reuşit să îşi îmbunătăţească cea mai bună performanţă a carierei pe această distanţă, dar a reuşit şi stabilirea unui nou record naţional de tineret, precum şi realizarea baremului de participare la Campionatele Europene de Atletism de la Berlin. În ziua a doua a Internaţionalelor României, sălăjeanul a terminat pe locul 5 în clasamentul probei de 200 de metri, după ce a reuşit să câştige seria a doua, cu un rezultat de 21″61.

“Sunt foarte bucuros de rezultatul de la 400 de metri şi nu pot exprima în cuvinte ceea ce simt. Am alergat mai repede decât m-am aşteptat, dar acest lucru nu înseamnă că nu am fost antrenat pentru un astfel de rezultat. Sunt lider european în acest moment la tineret, iar acest lucru mă motivează cu toate că deocamdată nu conştientizez exact ce înseamnă acest rezultat!” , a declarat Robert Parge pentru Sportul Sălăjean luni seară, imediat după ce a ajuns acasă de la Bucureşti unde a fost să efectueze controlul anti-doping pentru a-i putea fi omologat recordul naţional.

MAI MULTE PE ACEST SUBIECT, ÎN EDIȚIA ZIARULUI SPORTUL SĂLĂJEAN DE MIERCURI, 6 IUNIE.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ATLETISM