Connect with us

DIVIZIA A1

Pylyp Harmash s-a despărţit de CS Volei Municipal Zalău şi poate ajunge la o altă campioană din Europa


Liberoul adus anul trecut la Zalău pentru a-i face concurenţă la Adi Feher a avut o aventură destul de scurtă la poalele Meseşului, deoarece în vară el s-a despărţit de fosta campioană a României


În vara anului trecut, conducerea de la CS Volei Municipal şi-a surprins fanii, transferându-l pe ucrainianul Pylyp Harmash (n. 21.04.1989). Spunem asta, dacă luăm în calcul că Zalăul îi prelungise deja angajamentul experimentatului Adi Feher. După ani buni, gruparea sălăjeană avea doi jucători pe postul de libero. Aşa a şi început sezonul 2017 – 2018, cu ” vulpoiul” Feher în sextetul de bază şi ucraineanul Harmash pe banca de rezerve.

În iarnă, cel mai vechi component al echipei a părăsit de Zalău şi s-a despărţit de CS Volei Municipal, deşi mai avea contract până în vara anului 2019. În aceste condiţii, Harmash a devenit indispensabil pentru campioana României şi acesta a jucat meci de meci până la finalul campionatului.

Din păcate, sălăjenii şi-au ratat obiectivul în Cupa României, iar în campionat au fost în afara podiumului. Când mai erau jocuri de disputat din stagiunea trecută, CS Volei Municipal a început deja campania de achiziţii pentru sezonul 2018 – 2019.

Pe postul de libero, Zalăul a transferat Phillipp Kroiss, un internaţional din Austria, care în această vară a reuşit eventul cu Tricolorul Ploieşti, astfel era clară că liber-oul transferat în vara anului trecut nu va rămâne la poalele Meseşului.

Odată cu terminarea ultimului joc, este vorba despre finala cu Arcada Galaţi din Cupa României, Harmash şi-a luat la revedere de la foştii colegi şi a plecat acasă, în Ucraina.

Aflat acum în vacanţă, jucătorul în vârstă de 29 de ani se află în căutarea unei noi echipe şi acestuia i-ar surâde o revenire în Divizia A1 la o altă formaţie. Dacă nu, voleibalistul ar putea lua în calcul o revenire în campionatul intern la Lokomotiv Kharkov, formaţie ca care evoluase înaintea aventurii din România.

“Acum sunt în vacanţă, dar îmi caut un angajament bun pentru mine. Dacă nu, voi semna cu fosta echipă – Lokomotiv Kharkov, cu atât mai mult cu cât conducerea de acolo m-a sunat să revin încă de acum şase luni”, a spus internaţionalul ucrainean pentru ziarul Sportul Sălăjean.

De precizat că formaţia din Kharkov este una dintre cele mai puternice din campionatul ţării vecine, având în palmares numai puţin de 13 titluri naţionale şi 11 Cupe ale Ucrainei!

Mai multe în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 6 iunie.

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in DIVIZIA A1