Connect with us

ALTE SPORTURI

Şcoala din Dragu, pe podium la cea mai mare competiţie de oină din ultimii 30 de ani. GALERIE FOTO şi REZULTATELE ECHIPEI SĂLĂJENE


Reprezentativa judeţului Sălaj la Cupa Ţinutului Someşan la oină feminin a avut o prestaţie foarte bună şi în final a reuşit să se claseze pe locul 3, într-o competiţie în care au fost înscrise nu mai puţin de 15 echipe


În ultima perioadă, judeţul Sălaj a fost reprezentat cu succes la competiţii naţionale de oină, echipele sălăjene aducând cinste Sălajului. Pe lângă performanţa obţinută de echipa Liceului Tehnologic “Liviu Rebreanu” din Hida – locul 2 la faza naţională din cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar, echipele Şcolii Gimnaziale Nr.1 din Dragu s-au remarat la competiţii naţionale, obţinând clasări pe podium, aducând cinste judeţului Sălaj la nivel naţional.

La finalul săptămânii trecute, a avut loc prima ediţie a Cupei “Ţinutului Someşean” la oină feminin, desfăşurată pe Stadionul Comunal din Căşeiu şi organizată de Şcoala Gimnazială Căşeiu în parteneriat cu Primăria Căşeiu, Federaţia Română de Oină şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj. A fost cea mai mare competiţie de oină din ultimii 30 de ani, conform Federaţiei Române de Oină, având în vedere că la startul întrecerii s-au aliniat nu mai puţin de 15 echipe din judeţele: Sălaj, Cluj, Buzău, Neamţ, Argeş, Gorj, Dolj, Maramureş, Constanţa şi Sibiu, fiind câte o reprezentativă din fiecare zonă a României.

Să spunem că cele 15 echipe au fost împărţite în trei grupe de câte cinci echipe şi din fiecare grupă s-au calificat în sferturile de finală primele două clasate, plus cele mai bune două locuri 3, cu cel mai bun punctaveraj.

Echipa Şcolii Gimnaziale Nr.1 Dragu a fost repartizată în Grupa A, alături de reprezentantele judeţelor Cluj, care a avut două echipe la această competiţie, Sibiu şi Dolj. În faza grupelor s-a jucat pe sistemul fiecare cu fiecare, urmând ca din faza sferturilor de finală meciurile să fie în sistem eliminatoriu.

În cadrul Grupei A, echipa de oină feminin a Şcolii din Dragu a obţinut două victorii, un egal şi a înregistrat un eşec. După egalul cu Şcoala din Chiuieşti (Cluj), scor 2 – 2, au urmat două victorii cu reprezentativa Sibiului şi Şcoala din Căşeiu (Cluj). Singura înfrângere suferită de echipa lui Cosmin Ardelean a fost împotriva echipei din Dolj.

Cu acest bilanţ, Şcoala din Dragu a ocupat locul secund, calificându-se în sferturile de finală ale competiţiei, acolo unde a dat peste reprezentata judeului Gorj. Sălăjencele nu le-au dat nicio şansă gorjencelor şi au câştigat categoric, scor 4 – 0, obţinând astfel biletele către semifinalele competiţiei.

Odată ajunsă în “careul de aşi”, echipa din Dragu a dat peste reprezentativa Argeşului şi din păcate a pierdut, scor 0 – 4, fiind nevoită să joace finala mică. Pentru locul 3, sălăjencele s-au luptat cu echipa din Buzău şi după un meci echilibrat, elevele lui Cosmin Ardelean s-au impus cu 2 – 0, obţinând astfel medalii de bronz şi clasându-se pe podium la cea mai tare competiţie de oină din ultimii 30 de ani.

“În primul rând doresc să îmi felicit echipa pentru acest rezultat extraordinar şi pentru dăruirea de care au dat dovadă. Competiţia a fost o adevărată sărbătoare a sportului naţional, fiind cea mai mare competiţie din ultimii 30 de ani, fiind o organizare exemplară. Au fost 15 echipe cu un nivel tactic şi tehnic ridicat, iar dacă ne raportăm la numărul echipelor, această competiţie pot spune că a fost mai puternică decât un Campionat Naţional fiind totodată şi cel mai bun rezultat pe care l-am obţinut până în prezent. Mulţumesc organizatorilor şi tuturor celor implicaţi”, a declarat Cosmin Ardelean.

Mai multe detalii, în ziarul Sportul Sălăjean din 6 iunie.


Rezultatele obţinute de echipa Şcolii Gimnaziale Nr.1 Dragu:

Grupa A:

Dragu – Cluj (Chiuieşti )        2 – 2

Dragu – Sibiu               6 – 0

Dragu – Cluj (Căşeiu)  2 – 0

Dragu – Dolj                0 – 4

Clasament Grupa A:

  1. Dolj
  2. Sălaj (Dragu)
  3. Cluj (Căşeiu)
  4. Sibiu
  5. Chiuieşti

Optimi de finală:

Dragu – Gorj   4 – 0

Semifinale:

Dragu – Argeş             0 – 4

Finala mică:

Dragu – Buzău 2 – 0

Finala Mare:

Dolj – Argeş  2 – 2 (2 – 4 după bătăi de departajare)

Clasament final:

Locul I: Argeş (CS Dacia Mioveni 2012)

Locul II: Dolj (Şcoala Gimnazială Gălicea)

Locul III: Sălaj (Şcoala Gimnazială Nr.1 Dragu)


 

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ALTE SPORTURI